Kommunen vil kæmpe for at fastholde Biltema

Holstebro Kommune vil gøre alt for at hjælpe Biltema med at finde en grund til en storbutik i Holstebro, efter Biltema har opgivet at bygge ved Lundholmvej. Arkivfoto

Kommunen vil kæmpe for at fastholde Biltema

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holstebro Kommune har nu bedt Biltema om et møde for at drøfte firmaets behov til en grund til en butik i Holstebro - og borgmester H.C. Østerby sætter sig for bordenden.

HOLSTEBRO: Det har givet ekstra aktiviteter på rådhuset, efter at Dagbladet onsdag kunne fortælle, at Biltema har opgivet at bygge en storbutik på Lundholmvej, hvor firmaet ellers har haft reserveret en grund, hvor der før har været materieludlejning.

Den svenske kæde Biltema har 11 butikker i Danmark med biltilbehør, reservedele og alskens ting til have og fritid - men Holstebro ville blive den første butik i det midt- og vestjyske område.

Torsdag tog Holstebro Kommune kontakt til Biltema for at få et møde om situationen - med det mål at finde en grund, hvor firmaet vil bygge.

- Vi har bedt direktøren i Biltema om et møde hurtigst muligt, og jeg vil som borgmester sætte mig for bordenden, så vi kan drøfte mulighederne, siger borgmester H.C. Østerby (S).

Ved Lundholmvej ville det tage et år at få en godkendelse på plads, fordi det kræver både en temaplan og en kommuneplan om at udvide områdets samlede butiksareal. Men det var tilsyneladende placeringen, som Biltema fravalgte og meldte ud, at firmaet foretrækker at bygge på jomfruelig jord.

- Det kunne være i nærheden af motorvejen, og det giver nye muligheder, og det skal vi drøfte. Vi vil gøre alt for, at Biltema etablerer sig i Holstebro, siger H.C. Østerby.

Han erkender dog, at det fortsat vil være en længere proces, før der kan vedtages en kommuneplan, som vil give mulighed for at bygge en sådan storbutik. Der skal måske udlægges et nyt lokalcenter til storbutikker, og den skal både i høring hos nabokommuner og skal godkendes af staten. En ny planlov, som trådte i kraft i juni, skulle ellers give nye muligheder for storbutikker.  

- Den nye planlov har overrasket os. Vi havde forventet, at det ville blive en kæmpehjælp, fordi den angiver, at der kan etableres større butikker. Men der er skærpet på andre måder, så der skal laves flere analyser af konsekvenser, og statslige godkendelser, siger borgmesteren, der allerede i næste uge håber at kommunen kan sætte sig ansigt til ansigt med Biltemas ledelse og finde en mulig løsning.

Vi har bedt direktøren i Biltema om et møde hurtigst muligt, og jeg vil som borgmester sætte mig for bordenden, så vi kan drøfte mulighederne.
H.C. Østerby (S), borgmester.

Kommunen vil kæmpe for at fastholde Biltema

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce