Landspolitiker svarer igen: - Hvis borgmesterens dag bliver ødelagt af det, så må det være sådan

- Jeg bliver nødt til at fastholde, at det er grotesk udover alle grænser, siger Martin Henriksen (DF) om kulturudvekslingen mellem Holstebro Friskole og Trekanten. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix 2018

Landspolitiker svarer igen: - Hvis borgmesterens dag bliver ødelagt af det, så må det være sådan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti-politikeren Martin Henriksens udtalelser om en kulturudveksling i Holstebro har skabt røre, ikke mindst hos borgmesteren og et radikalt folketingsmedlem. Nu svarer debattens hovedperson igen.

Holstebro: - Det generer mig voldsomt, at en enkelt landspolitiker skal gå ind og skabe ravage i vores kommune og skabe en unødig uro og debat i skolesystemet.

Sådan sagde borgmester i Holstebro Kommune, H.C. Østerby (S), om de udtalelser, Martin Henriksen (DF) kom med i mandags om en kulturudveksling mellem Holstebro Friskole og Trekanten, hvor han blandt andet truede med at fratage skolens offentlige støtte. Udover borgmesteren har også MF'er fra Radikale Venstre, Andreas Steenberg, taget megafonen frem og kaldt Henriksens trussel om fratagelse af skolens offentlige støtte for latterlig. Og nu svarer Martin Henriksen igen.

- Jeg har lyttet til argumenterne, også fra borgmesteren og skolelederen, men jeg bliver nødt til at fastholde, at det er stærkt upassende, at en skole underviser danske elever i, hvordan de skal iklæde sig det muslimske tørklæde, siger Martin Henriksen, der ikke giver meget for hans radikale kollegas synspunkt, ligesom han heller ikke forstår borgmesterens indvendinger.

- Jeg er landspolitiker og beskæftiger mig med integration, eller mangel på samme, overalt i Danmark. Hvis borgmesterens dag bliver ødelagt af det, så må det være sådan. Det kan jeg ikke tage mig af. Jeg mener, at der er langt vigtigere ting på spil end borgmesterens gode humør, siger Martin Henriksen.

Men på trods af hans uforståenhed over for sine meddebatørrers argumenter, hilser han alligevel debatten velkommen:

- For vi skal naturligvis diskutere, om det er danskerne, der skal integreres ind i islamisk kultur, eller om det er muslimerne, der skal integreres ind i dansk kultur. Men hvis det er så skønt med kulturudveksling, hvorfor er der så ingen skoler, der underviser de muslimske elever i, hvordan de tager tørklædet af, og hvorfor er der ingen, der introducerer muslimerne til danske fødevarer, ligesom de danske børn død og pine skal introduceres til arabiske fødevarer? Svaret er jo, at det tør man ikke, siger han.

Hvis borgmesterens dag bliver ødelagt af det, så må det være sådan. Det kan jeg ikke tage mig af. Jeg mener, at der er langt vigtigere ting på spil end borgmesterens gode humør.
Martin Henriksen, politiker, integrations- og udlændingeordfører for Dansk Folkeparti.

Landspolitiker svarer igen: - Hvis borgmesterens dag bliver ødelagt af det, så må det være sådan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce