Løftebrud: Politiker vil undersøge alternativ til motorvejsbro

Alle er enige i, at de tunge transporter skal væk fra Mejrup Skolevej for at sikre børns skolevej. Men flere i Mejrup er dybt skuffede over, at politikere nu ser ud til at løbe fra løftet om en bro over motorvejen ved Hattensvej, som de mener er den rigtige løsning. Arkivfoto.

Løftebrud: Politiker vil undersøge alternativ til motorvejsbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere kalder det løftebrud, mens politiker kalder det rettidig omhu, når både socialdemokrater og Venstre vil have undersøgt alternativet til en ekstra bro over motorvejen nordøst for Mejrup.

MEJRUP: Tre måneder før valget i november lovede både Venstre og socialdemokrater, at de ville finde de cirka ti millioner kroner, en bro over motorvejen ved Hattensvej ville koste. Især for at undgå tunge køretøjer forbi skolen, sikre cyklister til skolen og spare landmænd for ekstra transport. Men nu har politikerne åbenbart "glemt" dette løfte.

- Det selvlysende vigtige i sagen er trafiksikkerhed ved Mejrup Skolevej. Og så skal vi sikre den bedste brug af kommunens penge, hvor vi samtidig ser på den langsigtede udvikling i Mejrup. Derfor undersøger vi alternativer til en bro, siger Svend Ørgaard, gruppeformand for socialdemokraterne.

Det vil nogen kalde et løftebrud i forhold til udmeldingen før valget?

- Jeg vil kalde det rettidig omhu, at vi undersøger, om der er en anden mulighed, hvor vi får mere for pengene, siger Ørgaard, som vil have borgerforeningen med på råd.

Jens Kristian Hedegaard, gruppeformand for Venstre, bekræfter, at der er alternativer i spil:

- Vi har ikke sluppet tanken om en motorvejsbro, men hvis der er en anden løsning, hvor vi får mere trafiksikkerhed, og som er mere fremtidssikret, så vil vi se på det, siger han.

Det var Gubber Kristensen, som i august sidste år meldte ud for Socialdemokratiet, at de ville finde penge til en bro ved Hattensvej.

- Jeg synes, det er uartigt, hvis man nu vil løbe fra det løfte, som jeg havde opbakning til i byrådsgruppen, siger Gubber Kristensen, der dengang var formand for teknisk udvalg, men ikke blev genvalgt.

Stor undren

Til gengæld er der stor undren hos de berørte borgere og i Mejrup Borgerforening.

- Det skuffer mig, for det ser ud som om, det blot var et hold-kæft-bolche, da politikerne lovede en motorvejsbro, siger Michael Drost, formand for borgerforeningen.

Han er i princippet helt enig, når politikerne prioriterer sikkerheden og vil undgå tung trafik på Mejrup Skolevej.

- Det er også fair, at man vil bruge pengene bedst mulig. Men pointen er netop, at broen ved Hattensvej løser en række andre problemer, så vi slipper for tung trafik gennem Mejrup og landmænd sparer transport, siger Mikael Drost.

- Problemet er fortsat, at kommunen ikke i sin tid gik efter en cykeltunnel under motorvejen ved Mejrup Skolevej og en bro ved Hattensvej. Så havde vi fået en sikker skolevej, siger Mikael Drost.

Jørgen Stig Jensen, der bor ved Hajslundvej, har også kæmpet for broen. Før Hattensvej blev skåret over, var det en sikker cykelvej for områdets børn til Mejrup.

- Alternativet er Viborgvej, som er farlig for cyklister. Vi skal sikre sammenhængskraft i sognet, og jeg håber også en dag at kunne sælge min ejendom til en børnefamilie, siger Jørgen Stig Nielsen.

Fuck-fingre og dytten

Esben Thoustrup producerer især læggekartofler på sin ejendom øst for motorvejen. Han bytter marker med naboer, og han mærker konsekvensen af den lukkede Hattensvej.

- Vi har 400-500 transporter med traktor om året, som nu skal ad Viborgvej gennem Mejrup. Vi får fuck-fingre og der er dytten, og jeg frygter, at der en dag sker et alvorligt uheld, når biler overhaler os trods fuldoptrukne linjer, siger Esben Thoustrup.

- Politikerne kan være ligeglad med, at det koster os over 50.000 kroner ekstra om året. Men over 40 år bliver det til millioner. Derfor er jeg også villig til at betale et tilskud til en bro, siger landmanden, som har tre børn i Mejrup Skole.

- Før kunne de cykle via Hattensvej. Nu kører vi ekstra 10.000 kilometer med børnene i bil, og det samme gælder mange andre, siger Esben Thoustrup:

- Alle er glade for motorvejen, men vi er altså nogle, som betaler en høj pris.

For Troels Lundby, der har en gård på Hattensvej, koster vejlukningen op mod 100.000 kroner om året.

- Oveni giver det store gener, når jeg skal køre ad Mejrup Skolevej med brede maskiner. Men det er jo et problem for mange andre, siger han.

Søren Korsgaard har en ejendom i Birk og han er skuffet over, at der nu er tvivl om broen.

- Det her er politik og embedsførelse af værste skuffe. Når man løber fra et sådant løfte, er det svært at have tillid til nogen, siger landmanden.

Løftebrud: Politiker vil undersøge alternativ til motorvejsbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce