Mange vil være domsmænd

Aldrig tidligere har så mange borgere villet være domsmænd. Foto: PR

Mange vil være domsmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holstebro: 445 ansøgninger til en grundliste med plads til 195.

Da tilmeldingen lukkede, kunne kommunens chefjurist ikke blot konstatere en stor interesse, men også en god fordeling af køn og alder blandt de forskellige kandidater til den såkaldte grundliste, hvorfra nævninge og domsmænd bliver udvalgt.

I Danmark er det helt almindelige borgere, der hjælper den juridiske dommer med at vurdere spørgsmål om skyld og straf.

Holstebro Kommunes grundlisteudvalg tjekker de indsendte oplysninger og sender en udvalgt grundliste med 195 kandidater videre til Vestre Landsret, som herfra trækker lod til hvervet som nævning eller domsmand for retskredsen.

- Annonceringen og tilmeldingsmetoden har været ny i år, og det er glædeligt, at der er taget så godt imod initiativet. Grundlisteudvalget har aldrig tidligere haft så mange ansøgere at vælge imellem, siger chefjurist Jesper Dürr, der også er sekretær for Grundlisteudvalget.

Udvalget er nu i gang med en nærmere gennemgang af ansøgningerne for at sammensætte den endelige liste. Forventningen er, at de 445 ansøgere i slutningen af februar får at vide, om de er kommet på grundlisten eller ej.

Kandidaterne får kun besked fra Vestre Landsret, hvis de bliver udvalgt til den endelige nævninge- og domsmandsliste.

Domsmænd og nævninge kaldes også for lægdommere, og forskellen på de to betegnelser er, at der kun bruges nævninge i sager om meget alvorlig kriminalitet, hvor straffen er mere end fire års fængsel.

Mange vil være domsmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce