Mangler noget der kan tiltrække konfirmander

Konfirmander bruger omkring 1000 kroner på blå mandag, men i Holstebro har man ikke haft samlet arrangement for at tiltrække de unge siden 2010. Arkivfoto

Mangler noget der kan tiltrække konfirmander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holstebro mangler noget, der kan trække konfirmanderne til byen på blå mandag. Derfor har man heller ikke et samlet tilbud til de unge, der ellers har mange penge at bruge.

Holstebro: De har rigtigt mange penge, der bare ligger i lommen og venter på at blive brændt af på tøj, mad og andet sjov en hel dag. Derfor burde årets konfirmander være en lækkerbisken for byens butikker, men i Holstebro har handelsstandsforeningen de seneste år ikke gjort et forsøg på at trække de unge mennesker til blå mandag i byen.

- Vi mangler lige den sidste ting, der kan trække de unge til blå mandag. Vi har mange mindre og mellemstore ting, som de unge kan benytte, men vi mangler noget som Tivoli Friheden eller DGI Huset, der trækker rigtig mange konfirmander til Aarhus og Herning, siger handelschef i Holstebro, Jens Kristian Larsen.

I 2010 forsøgte handelsstandsforeningen ellers med konceptet "Blue Monday", hvor konfirmanderne blev tilbudt en pakke med mad, bowling, biograftur og billetter til badeland, men siden har man ikke haft et tilbud.

- Det er én gang i livet, at de unge har sådan en dag, og derfor skal vi kunne tilbyde noget ekstraordinært, og alt skal være i orden. Det kræver samspil mellem alle aktører i byen og mange ressourcer, og det har man ikke prioriteret de senere år, siger Jens Kristian Larsen.

Velklædte i bybilledet

Selvom Holstebro ikke har et samlet tilbud til konfirmanderne, er der alligevel blå mandag i byen.

- Jeg har set unge velklædte mennesker i gågaden de seneste mandage, men hvor de kommer fra, og hvor mange der er, har vi ikke styr på, da vi som sådan ikke har noget med det at gøre. Vi lægger bare by til, kan man sige, og det gør vi selvfølgelig gerne, siger Jens Kristian Larsen.

En opgørelse fra 2012 viser, at de unge bruger op mod 1000 kroner på mad og shopping på blå mandag - foruden entre til eksempelvis vandland og tivoli.

Det kan få dollartegnene frem i øjnene hos en del forretningsdrivende. Alligevel afviser Jens Kristian Larsen, at handelsstandsforeningen vil gøre en indsats for at få flere konfirmander til byen næste år.

- Jeg synes, det ville være dejligt, hvis Holstebro kunne tilbyde noget til blå mandag. Men som handelsstandsforeningen kan vi ikke stable et arrangement på benene og bruge ressourcer, hvis vi ikke mener, vi kan tilbyde nok til at trække mange konfirmander til, siger Jens Kristian Larsen.

Mangler noget der kan tiltrække konfirmander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce