Næsten dobbelt så mange ønsker at se fotovognen

Foto: Morten Stricker

Næsten dobbelt så mange ønsker at se fotovognen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Fra at fotovognen var noget, som var hadet af mange, så er det ikke længere det, vi oplever, siger leder af færdselspolitiet, der melder om en stor stigning i efterspørgslen efter hastighedskontrol.

Nordvestjylland: Lederen af færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland, Jørgen Christensen, skal ikke lede længe efter et eksempel:

For nylig havde politiet en ATK-måler til at stå i den nordlige del af politikredsen, og her kunne manden, der sad i vognen, fortælle, at over to dage havde henholdsvis fem og seks personer banket på bilen. Ikke for at brokke sig, men for at efterspørge bilen.

- Fra at fotovognen var noget, som var hadet af mange, så er det ikke længere det, vi oplever. Langt de fleste gange får vi nu et klap på skulderen i stedet, siger Jørgen Christensen.

Tallene bakker ham også op.

I 2016 fik Midt- og Vestjyllands Politi 218 skriftlige anmodninger fra utrygge borgere, som anmodede om at få en hastighedskontrol ud til et bestemt sted. Året efter var det tal steget til 309, og i år - indtil begyndelsen af oktober - er man på 278 henvendelser.

- Jeg regner med, at når året er omme, så er vi endt på omkring 400 henvendelser. Vi har knap 14.000 kilometer vej i hele kredsen, så vi kender og kan kun dække en lille del. Derfor er vi glade for, at borgerne synliggør, hvor der kan være et problem, siger Jørgen Christensen.

Tip - og hvad så?

Det reelle tal af henvendelser overgår nemt 400, når personlige tip også medregnes, pointerer Jørgen Christensen.

Efter et tip er fremgangsmåden dernæst, at borgeren bliver kontaktet af politiet. Der laves så en vurdering af, om det er nødvendigt og muligt at måle på den pågældende strækning.

- Nogle gange viser det sig, at der er ikke noget at komme efter, mens det andre gange er en øjenåbner for os. Det er ikke sikkert, at vi med vores tilstedeværelse kan forhindre uheld, men kan vi nedsætte hastigheden, så kan det udgøre en stor forskel. Det viser sig nemlig, at hvis man øger hastigheden fra 80 til 93 kilometer i timen, så fordobler man risikoen for at ende i en dødsulykke, siger lederen af færdselspolitiet.

Næsten dobbelt så mange ønsker at se fotovognen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce