Ny Rock i Holstebro-formand: - Der kommer mere rock

Omkring 35 personer deltog i Rock i Holstebros generalforsamling, hvor Jørn Bruun blev valgt som ny formand. Skal næste års arrangement få overskud, skal der gerne komme mindst 6000 publikummer, siger han. Foto: Morten Stricker

Ny Rock i Holstebro-formand: - Der kommer mere rock

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For andet år i træk er der sket store udskiftninger i Rock i Holstebros bestyrelse. Der er ændringer på vej til festivalen, særligt én: Kritik af at der ikke er nok rock til Rock i Holstebro skal lukkes.

Holstebro: At lave Rock i Holstebro er som at lave et af den slags fantasy-hold, man ser fra fodboldens verden, eller når der er Tour de France. Der er en pose penge og så værsgo at sammensætte det bedst mulige mandskab.

Der er tre hylder at vælge musikere fra, forklarer Jørn Bruun, der netop er blevet ny formand for Rock i Holstebro. Fra hylde nummer 1 koster musikerne 650.000 kroner og opefter. Det kunne være Rasmus Seebach eller Dizzy Mizz Lizzy. Vælger man én, har man brugt en ordentlig del af budgettet.

På hylde 2 - 350.000-650.000 kroners klassen - befinder der sig navne som TV-2 eller L.O.C. Og i gruppe 3 - 350.000 kroner og derunder - ligger nye navne, det kunne være en Hjalmar Larsen, siger Jørn Bruun.

- For mit vedkommende vil jeg hellere have to navne fra hylde nummer 2, end ét fra hylde 1, siger han.

Det er blot en af de tanker, den nye formand har. Sidste år var han en del af en helt ny bestyrelse, der ramlede ind i en af sommerens få regnvejrsdage, et efterfølgende underskud samt generel kritik af, at Rock i Holstebro ikke indeholder rock nok.

- Vi kom ud med et underskud, som vi kan leve med. Noget af musikprogrammet var allerede på plads, da vi tog over - ikke at jeg synes, musikvalget var dårligt - men for første gang kommer den nye bestyrelse nu til at styre Rock i Holstebro helt for sig selv. Vi kender kunden nu og ved, hvor vi kan skære lidt (for ikke at få et nyt underskud, red.), og hvor vi ikke kan. Der kommer mere rock næste år, men samtidig må man også tilføje: Hvad er rock egentlig i dag? Der er ikke så mange "rene rocknavne" at vælge mellem. Er Volbeat for eksempel ren rock, spørger Jørn Bruun.

Den nye bestyrelse
Således ser bestyrelsen ud i kulturforeningen Rock i Holstebro, der står bag festivalen Rock i Holstebro. Den er blevet sat sammen på en generalforsamling for nylig:

Jørn Bruun (ny formand, genganger i bestyrelsen)

Ivan Frederiksen (nyt bestyrelsesmedlem)

Kim Egholm (genganger)

Kenneth Visholm (nyt bestyrelsesmedlem)

Tidligere formand Kenneth Nybo, Martin Vestergaard og Kent Petersen er udtrådt af bestyrelsen. Derudover har man lavet en økonomiafdeling bestående af Lars Odgaard og Mikael Krintel.

2019-udgavens navne falder om få dage helt på plads og bliver offentliggjort til Black Friday den 23. november.

Selvom Rock i Holstebro aspirerer til at beholde den formel, der har gjort den populær i knap 20 år - en havefest, hvor man mødes med venner og bekendte - så er nye omlægninger på vej.

Bestyrelsen er på to år gået fra syv, til fem og nu fire medlem. Sidste års formand Kenneth Nybo og to andre har helt forladt bestyrelsen, ikke på grund af uenighed, men travlhed i deres civile liv, siger Jørn Bruun:

- De har lovet at stå klar på sidelinjen for at hjælpe. Det kan godt være, at vi er blevet færre i bestyrelsen, men vi har lavet en ny struktur, hvor vi har to mand i en økonomiafdeling, således at vi i bestyrelsen ikke skal have fokus på økonomien og bruge vores tid på at sende fakturaer og så videre ud. Yderligere et par stykker vil hjælpe med at tage sig af sponsorer. Det er alt sammen blevet lidt mere professionelt, så man kan sige, at vi egentlig er flere i år end sidste år.

Der vil blive kigget mere mod ungdommen i musikvalg og et telt. Man vil ikke have specielle daglange VIP-billetter, men i stedet tilbyde adgang til nogle få timer med mad og drikke.

- Og så kunne vi godt finde på at banke et hovednavn af fra start, siger Jørn Bruun, der også overvejer at gå fra seks til fem kunstnere på festivalens store scene og i stedet sprede festen ud i teltene.

- Vi sigter stadig efter at ramme bredt, og samtidig få lukket den der kritik med "hvorfor kalder I det for rock..."

Ny Rock i Holstebro-formand: - Der kommer mere rock

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce