Politiker: Holstebro bør byde ind på vestdansk børnehospice

Regeringen afsætter penge til et børnhospice i Vestdanmark, og nu foreslår regionsrådsmedlem Morten Flæng (S), at disse pladser etableres på Holstebro Sygehus - lige ved Lystanlægget. Arkivfoto: Morten Stricker

Politiker: Holstebro bør byde ind på vestdansk børnehospice

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehuset ved Lystanlægget ligger perfekt til børnehospice, mener regionsrådsmedlem Morten Flæng, og derfor bør Holstebro lægge billet ind på de fire pladser til børn og familier, der er afsat penge til i finanslovsforslag.

HOLSTEBRO: Hidtil har der kun været ét børnehospice i landet, nemlig på Sjælland, selv om 300 børn dør af sygdomme om året. Men nu vil regeringen afsætte penge til, at der fra 2018 oprettes fire hospicepladser i Vestdanmark.

- Jeg mener, at sådanne børnehospicepladser vil kunne ligge rigtig fint i Holstebro Sygehus lige ved siden af lystanlægget. Det vil ligge pænere her end midt i Herning by, når dette sygehus står tomt om tre år, siger Morten Flæng (S), der er regionsrådsmedlem og kandidat ved næste uges valg.

Det fremgår af regeringens forslag til Finanslov, at der bliver afsat 2,5 millioner kroner i 2018 til at oprette fire vestdanske hospicepladser og derefter fem millioner kroner om året derefter.

- Ved at placere det i Holstebro vil det kunne komme hurtigere i gang, fordi der er mere ledig plads end i Herning. Blandt andet fordi psykiatrisk afdeling er flyttet, siger Morten Flæng.

Der har både været forslag om, at et sådant hospice til børn og deres familier kan placeres i Herning og i Silkeborg.

- Det skal ikke være en konkurrence med Herning, men jeg synes, at det vil ligge mere ideelt, når familier og børn med livstruende sygdomme kan gå lige ud i Lystanlægget, siger Morten Flæng, som vil tage kontakt til Holstebro Kommune, der overtager sygehusbygningerne i 2020.

- Kommunen og regionen bør gå sammen om forslaget. Det vil jeg arbejdet for, siger Morten Flæng.

Holstebros borgmester H.C. Østerby bakker op om forslaget.

- Det lyder rigtig spændende, og det bør vi arbejde videre med. Placeringen af et børnehospice kan ikke være bedre, siger han.

Børnehospice
Regeringen vil afsætte 10 millioner i 2018 og derefter 22 millioner kroner om året til at styrke indsatsen for børn med livstruende sygdom og deres familier. Pengene går både til børnehospice, etablering af børnetelefon og styrkelse af palliative teams for børn med livstruende sygdom.Næsten 300 børn dør hvert år af sygdomme som hjertesygdomme, kræft, medfødte misdannelser og hjernesygdomme. Langt de fleste dør på hospitalet og 39 procent i den første leveuge.

I Danmark findes kun ét børnehospice - Lukashuset i Hellerup - som er et landsdækkende tilbud med plads til fire familier.

Der er fem udgående børnepalliative teams i Danmark - et i hver region, som rådgiver hjemmesygeplejersker og den praktiserende læge, og støtter børn, forældre og søskende.

Hånd i hånd med tryghedshotel

Arne Lægaard (V), nuværende medlem af regionsrådet, har tidligere peget på sygehusbygningerne som en perfekt placering for et tryghedshotel.

Nu opfordrer han Holstebro Kommune til at rette opmærksomheden mod Sundhedsstyrelsens pulje, der støtter indsatser, der har særligt fokus på ældre medicinske patienter og udsatte grupper. Puljemidlerne støtter blandt andet projekter, som bidrager til at forebygge indlæggelser og genindlæggelser.

Den blev udmøntet som en del af finansloven for 2015. De første 100 millioner kroner blev frigivet i 2017, og der er ansøgningsfrist for et tilsvarende beløb i 2018 den 11. december 2017.

- Der er flere tryghedshoteller rundt om i regionen, men ingen i Holstebro. Nu er muligheden der for at søge penge, også til driften, så det er nu, vi skal i gang, siger Arne Lægaard og tilføjer:

- Det vil være en kæmpe fordel for borgerne at få et tryghedshotel tæt på, hvor de kan komme ind og bo midlertidigt, hvis de er utrygge ved at være alene i hjemmet. 

Morten Flæng mener, at de to forslag - et børnehospice og et tryghedshotel for ældre medicinske patienter - ville gå fint i spænd. 

Politiker: Holstebro bør byde ind på vestdansk børnehospice

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce