Radikalt modangreb: Kræver garanti for friskoles tilskud

- Jeg synes ikke, man skal være så bange for hverken kultur eller religion. Der kan ikke ske noget ved, at børn lærer om islam - det skal man turde diskutere, siger Andreas Steenberg (R).Foto: Morten Stricker

Radikalt modangreb: Kræver garanti for friskoles tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Martin Henriksens (DF) forargelse over kulturudvekslingen i Holstebro har nu fået en anden politiker, Andreas Steenberg (R), til at kræve garantier om, at friskolen kan beholde sit tilskud.

Holstebro: Om Holstebro Friskole var klar over den debat, den ville starte ved at føre en kulturudveksling mellem 50 friskoleelever og Trekanten ud i livet, er næppe til at sige.

Men efter Dansk Folkeparti-politikeren Martin Henriksen i mandags truede friskolen med at fratage dens offentlige støtte, fordi friskoleeleverne på studieturen blandt andet prøvede det muslimske tørklæde, har MF Andreas Steenberg fra Radikale Venstre nu taget del i debatten.

- Jeg synes ikke, det er i orden at true en skole med, at de skal have taget deres tilskud, bare fordi nogle børn har været et sted henne og prøvet tørklæder. Det er helt latterligt, siger Andreas Steenberg som modsvar på Martin Henriksens udtalelser om kulturudvekslingen. DF-politikeren kaldte blandt andet studieturen for "grotesk udover alle grænser".

Andreas Steenberg har nu også rettet henvendelse til undervisningsministeren, men kræver modsat sin Christiansborg-fælle en garanti fra undervisningsminister Merete Riisager (LA) på, at skolen ikke mister sin støtte.

- Hvis jeg sad på den skole, ville jeg da være lidt nervøs, hvis der kom et folketingsmedlem og sagde, at man nu skulle undersøge, om skolen skulle lukke. Så det kunne jeg godt tænke mig, at ministeren fik sat på plads - at når man laver en kulturudveksling, så er det ikke grundlag for, at man mister sin støtte, siger Andreas Steenberg og uddyber:

- Hvis en friskole for eksempel prædiker imod demokrati, kan den få frataget sit tilskud. Men jeg har svært ved at se, hvordan Holstebro Friskole overtræder demokratiske værdier ved det her.

Udover en bekræftelse fra ministeren på, at friskolen ikke mister sin støtte, spørger Steenberg hende også om hendes holdning til Martin Henriksens trussel og om, om staten skal blande sig i, at børn på en skole prøver tørklæde.

Radikalt modangreb: Kræver garanti for friskoles tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce