Regn i weekenden var ikke nok: Afbrændingsforbud truer sankthans

Tørre omgivelser og en melding om hård blæst truer lørdagens sankthans-bål i Holstebro Kommune.Arkivfoto: Jens Kirk Pedersen

Regn i weekenden var ikke nok: Afbrændingsforbud truer sankthans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordvestjyllands Brandvæsen vil endnu ikke oplyse endeligt, om afbrændingsforbuddet for Holstebro Kommune vil blive løftet inden sankthans. Men den traditionsrige aften har lige nu flere faktorer imod sig.

Holstebro: På trods af weekendens regn, der blandt andet besøgte gæsterne til Rock i Holstebro, er chancerne for, at Holstebros hekse på lørdag kan sendes til Bloksbjerg, stadig tvivlsomme.

Det fortæller Nordvestjyllands Brandvæsen, der på nuværende tidspunkt ikke endeligt kan svare på, om det afbrændingsforbud, der trådte i kraft den 5. juni, bliver ophævet inden weekenden.

- Vi taler om det hver eneste dag og følger det time for time, og ligeså snart der er en forsvarlig mulighed for at ophæve det, så gør vi det. Men vi føler, at det ville være uforsvarligt p.t., siger Claus Bo Nielsen, beredsskabschef i Nordvestjyllands Brandvæsen, der udover tørken heller ikke er begejstret for udsigten til over ti sekundmeters blæst på lørdag.

- Normalt er det jo ulovligt at lave bål, når det blæser så meget. Og sankthans-aften er bare værre end andre aftener, for chancen for brand er noget større, siger han.

Vi taler om det hver eneste dag og følger det time for time, og ligeså snart der er en forsvarlig mulighed for at ophæve det, så gør vi det. Men vi føler, at det ville være uforsvarligt p.t.
Claus Bo Nielsen, beredsskabschef, Nordvestjyllands Brandvæsen

Aflysning eller alternativ

Den melding ærgrer flere af arrangørerne til de sankthans-fester, der er tradition for. Blandt andet hos Mejrup Borgerforening, hvor man nu er blevet enige om at aflyse festen helt, hvis ikke forbuddet ophæves.

- Vi havde ellers lagt os i selen for, at der skulle ske noget ekstra i år. Vi har snakket om, om vi kunne holde det andre steder - men vi kan jo ikke rigtig lave noget andet, for vi må ikke grille nogen steder, siger Michael Bjerre Drost, formand for Mejrup Borgerforening og oplyser, at der traditionelt kommer mellem 250 og 350 mennesker til arrangementet.

På Handbjerg Marina trækker man normalvis mellem 500-700 mennesker til festen, og her har man stadig høje forhåbninger til, at den regn, der ifølge vejrudsigten skal præge himlen i løbet af de næste par dage, kan redde aftenen.

- Den betyder sådan set ret meget for os. Så vi er forhåbningsfulde, siger havnemester Keld Bjerrum, der vil finde på et alternativ til bålet, hvis afbrændingsforbuddet stadig er gældende lørdag.

Claus Bo Nielsen oplyser, at onsdag er realistisk i forhold til at sige, om forbuddet bliver opretholdt til sankthans. Indtil videre har 11 kommuner ophævet forbuddet.

Regn i weekenden var ikke nok: Afbrændingsforbud truer sankthans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce