Så er beslutningen endelig: To nye uddannelser til Holstebro

Der er stadigt plads til at kunne blive optaget endnu flere lærerstuderende på VIA. Pressefoto

Så er beslutningen endelig: To nye uddannelser til Holstebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VIA har nu truffet en endelig beslutning om at åbne to uddannelsesstationer på Campus Holstebro.

Holstebro: Nu skulle det ligge helt fast, at der fra om få uger vil blive uddannet både lærere og ingeniører i Holstebro.

Professionshøjskolen VIA University College bekræfter torsdag, at den har fået tilmeldinger nok til at realisere sine planer om at lade to uddannelsesstationer gå i luften på Campus Holstebro. De lærerstuderende møder ind i slutningen af august, mens uddannelsesstationen for ingeniørstuderende har studiestart i begyndelsen af september.

- Vi har i VIA været meget spændte på, hvordan søgningen ville være til uddannelsesstationerne, for det er jo et helt nyt initiativ. Heldigvis har vi allerede nu optaget tilstrækkeligt mange studerende til at oprette studiehold til både lærer og ingeniør i Holstebro, og frem mod studiestart forventer vi et efteroptag af flere studerende til uddannelsesstationerne, påpeger Kirsten Bundgaard, der er professionshøjskoledirektør for hele VIA University College og campusdirektør for Campus Holstebro, i en pressemeddelelse.

Plads til flere

VIA oplyser, at der pt. er optaget 24 studerende på den nye uddannelsesstation i Holstebro til lærer.

Dertil kommer et efteroptag, som sandsynligvis gør, at der bliver op mod 40 lærerstuderende på Campus Holstebro. Men der er stadigt plads til flere.

VIA har ledige studiepladser på sine læreruddannelser både i Nørre Nissum, Holstebro, Skive, Silkeborg samt på en ny uddannelsesstation i Randers, der ligesom uddannelsesstationen i Holstebro åbner sidst i denne måned.

- Vi krydser fingre for endnu flere ansøgninger til VIAs læreruddannelser i blandt andet Holstebro og Nørre Nissum i løbet af de næste uger, for samfundet - også lokalt - har brug for flere læreruddannede. Derfor vil jeg kraftigt opfordre unge, der har lyst og kompetencer til en fremtid som lærere, til at få sendt ansøgninger afsted hurtigst muligt. Der er stadig ledige studiepladser, for Uddannelses- og Forskningsministeriet har for nylig bevilget VIA 100 ekstra studiepladser på læreruddannelsen, siger uddannelseschef Elsebeth Jensen fra VIA Læreruddannelsen.

De lærerstuderende i Holstebro vil blive uddannet med henholdsvis dansk, engelsk og matematik som deres primære undervisningsfag som færdiguddannede lærere.

Så er beslutningen endelig: To nye uddannelser til Holstebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce