Sløj begyndelse på laksefiskeriet

Der plejer at være flotte laks at kigge på den dag, hvor laksefiskeriet bliver givet frit. Sidste år fangede Kim Kjeldsen fra Vildbjerg denne laks på 11,3 kilo, men i år var der ingen laks, som bed på krogen mandag morgen. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Sløj begyndelse på laksefiskeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De første timer af årets laksefiskeri i Storå er forløbet lidt for stille og roligt. Der er melding om én laks, der bed på krogen, men sprang af igen.

Holstebro: Mandag morgen var der premiere på laksefiskeriet ved Storå, men midt på formiddagen var der endnu ikke fanget nogle laks.

Tidligt på formiddagen den første dag, hvor den årlige laksekvote er givet fri, plejer der ellers at blive vist store skinnende laks på Kvicklys p-plads, hvor mange lystfiskere holder til på premieredagen. Eller ved nogle af de øvrige samlingssteder langs åen.

Men mandag mangler laksene.

- Det har været sløjt. Jeg har talt med en del af dem, der er ude at fiske, men kun en enkelt har haft en laks på krogen, og den sprang af igen, siger John Balleby, der er medlem af bestyrelsen i Holstebro og Omegns Fiskeriforening (HOF).

Han fortæller, at en del fiskere har overnattet ved åen for at være sikre på at være blandt de første, der kom i gang.

Normalt plejer 400 til 500 lystfiskere at være ude med snøren, når laksefiskeriet bliver givet frit, vurdere HOF ud fra antallet af biler, der holder på de mange interimistiske parkeringssteder langs åen.

- Jeg tror, der er en smule færre i dag. Vi havde jo en dårlig generalprøve i sidste uge, hvor ti fiskere, der skulle hjælpe med mærkning af laks, kun fangede én laks. Sammenholdt med det lidt kolde vejr har det sikkert fået nogle til at vente lidt, før de kommer ud af deres vinterhi, siger John Balleby.

Med 800-900 medlemmer, er det en stor del af fiskeriforeningens medlemmer og andre, der har købt dagskort, som deltager i premieren på laksefiskeriet.

- Det er jo en dag, hvor mange, man kender, er ude og fiske, så der går lidt konkurrence i det. Og så er der jo lejlighed til at mødes, snakke om fiskeri og fortælle lystfiskerhistorie - det er også en del af hyggen og samværet på laksepremiere. Derfor er det for mange den vigtigste fiskedag på hele året, siger John Balleby.

I Storå og sideløbene nedenfor Vandkraftsøen må der i denne sæson fanges og hjemtages 475 laks. De 220 af laksene skal være over 75 centimeter, mens 250 af laksene skal være mellem 40 og 75 centimeter.

Sæsonen slutter 15. oktober - eller når kvoten er opbrugt.

Sløj begyndelse på laksefiskeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce