Stationsbyer skal gøres mere lækre

Ny belægning i de centrale dele af de tre stationsbyer kan hjælpe til et mere markant centrum - som her i Ulfborg. Illustration: Holstebro Kommune.

Stationsbyer skal gøres mere lækre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu vil kommunen satse mere på, at Vinderup, Vemb og Ulfborg skal have en større del af kagen, når Holstebro by udvikler sig. Landsbyer vil også være med.

ULFBORG/VEMB/VINDERUP: Selv om der er lavet helhedsplaner for både Ulfborg, Vemb og Vinderup, så er det især i Holstebro by, at udviklingen sker med befolkningstilvækst.

Men det vil byrådet gerne ændre. I hvert fald er en strategi på vej for, hvordan de tre byer kan bruge hver deres kvaliteter til at udvikle sig. Og bliver mere attraktive. Meningen er, at de tre stationsbyer skal supplere Holstebro by - og med flere funktioner og faciliteter end de mindre landsbyer.

"Holstebrobyerne" hedder forslaget, som byrådet de næste to måneder vil drøfte med borgere, foreninger og erhvervsliv i de tre stationsbyer.

- Det her er ikke en mirakelkur eller en tryllestav for, hvordan vi får udvikling i forhold til de udfordringer, der er. Men vi har snakket med folk om potentialer, og hvordan de kan tænke sig en udvikling, sagde Karsten Filsø (SF), da byrådet godkendte visionen.

I planen peges på, at Ulfborg ligger unikt med et stort naturområde mod øst og ikke langt fra Vesterhavet. Men også at byen i langt højere grad kunne spille sammen med den nære natur - blandt ved at anlægge en vandresti omkring hele byen.

Vemb bliver i planen udpeget som den by, der med sin beliggenhed ved Storåen har særligt meget natur at byde på. Samt en by, hvor handlen trives - og hvor der måske kan laves en slags "farmers market" med de mange landbrug og med byens madkultur.

- Den her plan skal være et værktøj, som hjælper os med at holde fokus på de tre stationsbyer, og de skal være anderledes end Holstebro, sagde Søren Olsen, gruppeformand for Dansk Folkeparti.

- Men det her sker ikke af sig selv. Det er noget, som vi i byrådet skal afsætte penge til, tilføjer han.

Vinderup vurderes som en by med masser af liv og foreninger og med et stærkt erhvervsliv.

Planen peger også på, hvordan trafikerede veje gennem byerne kan "blødes op" med en anden belægning, hvor er bliver mere plads til fodgængere.

Svend Ørgaard, gruppeformand for socialdemokraterne, er glad for det nye værktøj og de mange ideer.

- Nu skal vi i byrådet holde fokus og følge op på det, sagde Svend Ørgaard.

Jens Kristian Hedegaard, gruppeformand for Venstre, ser frem til nu at komme i dialog med borgerne.

- Planen er dog ikke helt så nytænkende, som jeg havde håbet, sagde han.

- Men det er os selv, som skal tage initiativ og sætte noget i gang i landsbyerne, og det gør vi også gerne.
Leif Jensen, formand for Nr. Felding Borgerforening.

Husk landsbyerne

Planen har fokus på de tre stationsbyer, men det betyder ikke, at de mindre byer er glemt, ifølge Karsten Filsø:

- Vi skal have gang i bosætningen i hele kommunen - også uden for Holstebro. Derfor sætter vi snart gang i en salgskampagne for byggegrunde uden for Holstebro. Også i landsbyerne, siger Karsten Filsø.

I Nr. Felding har borgerforeningen en god dialog med kommunen.

- Men det er os selv, som skal tage initiativ og sætte noget i gang i landsbyerne, og det gør vi også gerne. Som når vi nu har planer om at udvide Idrætscenter Syd for at få et samlingssted i byen - og hvor vi så kan søge LAK-midler, siger Leif Jensen, der er formand og borgforeningen.

- Jeg tror, at alle landsbyer oplever, at det er afgørende, at der er et sammenhold for at få en tilflytning af nye beboere. Og at det er noget, som vi selv må skabe, siger han.

Stationsbyer skal gøres mere lækre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce