Tag med biblioteket til Krimimesse i Horsens

Camilla Winther Krautberger (til venstre) og Vinni Flæng Larsen er Holstebro Biblioteks repræsentanter på busturen til Krimimessen, der gennemføres ved 15-20 tilmeldte. - Vi regner med, at det er noget, der skal løbes i gang, lige som vores ture til Bogforum i København var. Nu er de jo så populære, at der er venteliste, forklarer Camilla Winther Krautberger. Privatfoto

Tag med biblioteket til Krimimesse i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I samarbejde med biblioteket i Lemvig arrangerer Holstebro Bibliotek en bustur til Krimimessen i Horsens, som sidste år trak 7000 gæster og 130 krimiforfattere til.

Holstebro: I 2013 forsøgte Holstebro Bibliotek at arrangere en bustur til årets Krimimesse i det tidligere Horsens Statsfængsel - uden succes. Der var simpelt hen ikke tilmeldinger nok, til at turen kunne gennemføres.

Siden er Krimimessen bare vokset og vokset i popularitet, og i 2017 satte man endnu en gang rekord med 7000 gæster og 130 krimiforfattere. Når messen i år holdes den 17. og 18. marts, fylder den 18 år.

Og nu kommer Holstebro Bibliotek - i samarbejde med Lemvig Bibliotek - på banen igen med en søndagstur til messen.

- Når vi har kørt andre busture som for eksempel til Bogforum i København eller Harry Potter-messen i Odense, spørger vi altid deltagerne, hvad de ellers kunne tænke sig at være med til? Og de seneste to-tre år har mange sagt "Krimimessen i Horsens". Så nu prøver vi igen, forklarer bibliotekar Camilla Winther Krautberger, Holstebro Bibliotek.

Det er hende, der sammen med biblioteksassistent Vinni Flæng Larsen arrangerer busturen.

- Jeg tror på, at vi får nok deltagerne til at køre turen. Dels arrangerer vi turen sammen med Lemvig Bibliotek, og dels har folk fået øjnene op for, at disse bogmesser findes rundt om i landet - og at de er sjove at være med til, siger Vinni Flæng Larsen og fortsætter:

- Man slipper også for at tænke på, om man nu kan finde en p-plads, hvordan man skaffer billetter, og hvor det nu lige er i Horsens, at fængslet ligger. Man skal bare sætte sig på bussen. Og så kan man tage afsted med nogen, der har sammen passion som én selv. Hjemme hos os er det for eksempel kun mig, der læser bøger.

Tur til Krimimessen
Turen foregår søndag den 18. marts. Afgang fra Lemvig Bibliotek klokken 7.30 og fra Holstebro Bibliotek klokken 8.15.Hjemturen begynder, når messen slutter klokken 16.

Krimimessen er Nordeuropas største krimifestival. Den blev startet i 2001 og har siden 2007 haft hjemme på fængslet i Horsens. Her mødes forfattere, forlag, boghandlere og krimilæsere til foredrag, interviews og mulighed for at købe bøger.

Billetter kan købes på lemvigbibliotek.dk og holstebrobibliotek.dk Sidste frist er den 8. marts. Turen gennemføres ved 20 tilmeldte.

Billetten inkluderer bus, entrébillet og kaffe/rundstykker i bussen.

Programmet for messen offentliggøres den 31. januar og kan da læses på krimimessen.dk

Krimier og ukrudt

- Læser I krimier?

- Ja, jeg gør! Jeg er vild med Karin Slaughter, Sofie Sarenbrant og Marie Jungstedt. Jeg giver alle krimier en chance, og hvis de fænger inden side 30, læser jeg dem, ler Vinni Flæng Larsen.

- Jeg lytter til krimier. For mig er krimier en forårs- og sommerting. Jeg har dem i ørene som lydbog, når jeg går og ordner i haven - så forsvinder ukrudtet så hurtigt, siger Camilla Winther Krautberger, der dog lige har nappet alle Sherlock Holmes-bøgerne som lydbøger uden have og ukrudt.

Tag med biblioteket til Krimimesse i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce