Torsdag: Vejarbejde gav trafikkaos ved Nørreportcentret

Biler holder i kø og kan knap kommer frem og tilbage ved P-pladsen ved Nørreport Centret. Det skyldes, at Enghavevej er lukket for trafik mod syd - og derfor kører mange ind til p-pladsen for at vende. Foto: Morten Bang

Torsdag: Vejarbejde gav trafikkaos ved Nørreportcentret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snesevis af biler holder i kø og kan knapt kommer frem og tilbage. Det er vejarbejde på Enghavevej, som er spærret mod syd, som skaber kø og kaos.

HOLSTEBRO: Det er torsdag eftermiddag gået helt galt med trafikken omkring Nørreport Centret, hvor hundredvis af biler har svært ved at komme frem og tilbage.

- Det gik allerede galt over middag, og det er en fuldstændig grotesk situation, siger guldsmed Ib Lybech, som er medlem af centerforeningens bestyrelse.

Enghavevej er fra denne uge blevet lukket for trafik mod syd i forbindelse med, at vejen skal bygges om med cykelsti i begge sider og nye svingbaner.

Men nogle bilister er åbenbart ikke opmærksom på, at de ikke kan fortsætte mod syd ad Enghavevej efter Nygade. Derfor kører de ind på Nørreport parkeringsplads for at vende.

- Det hele er gået i baglås, så der må jo ikke været skiltet tydeligt nok, siger Ib Lybech, som også har ringet til Holstebro Kommune for at gøre opmærksom på den kaotiske situation.

- Der er også kø, så bilister ikke kan komme ud fra parkeringshuset, fortæller han.

Holstebro Kommune er altså opmærksom på sagen.

- Vi har talt med politiet, som nu vil hjælpe med at få styr på trafikken. Der er skiltet med omkørslen, men vi har talt med vores rådgiver om, hvordan det kan gøres bedre. Det arbejder vi på lige nu, siger Annette Vognbjerg, chef for trafik og park.

Ib Lybech har også konstateret, at kunder bliver irriterede over at holde i kø i timevis.

- Folk gider ikke at holde til pynt, og nogle skal måske hente børn i børnehave. Der må gøres noget, siger Ib Lybech.

Onsdag var vejen i øvrigt åbnet for sydgående trafik, hvor den ellers skulle være spærret.

- Det bliver jo heller ikke nemmere, hvis bilister oplever, at vejen den ene dag er åben og næste dag er lukket, tilføjer han.

Meget uheldigt tidspunkt

Som butiksejer synes Ib Lybech bestemt ikke, at det er et velvalgt tidspunkt, når kommunen har valgt at få udført vejarbejde og gøre dele af Enghavevej ensrettet i resten af november.

- Det er lige på denne her tid af året, at vi i detailhandelen skal være skarpe og tiltrække kunder op til jul. Og så laver de opstruktion ved at lægge vejarbejdet netop nu. Det burde kommunen have undersøgt bedre, før de fastlagde tidspunktet for arbejdet, mener Ib Lybech.

Han er også bekymret for Black Friday den 23. november, hvis der også den dag er lukket for sydgående trafik mellem byens to store parkeringspladser ved Nørreport og på Enghaven.

- Det er også noget, som Handelsstandforeningen bør reagere på. For det er jo også handlende i gågaden, som bruger P-pladsen ved Nørreport. Og kunder får også sværere ved at komme ned til Enghavens P-plads, når Enghavevej er spærret. Og det er helt galt, hvis de ikke finder en løsning for Black Friday, siger ejeren af Guldsmed Nicolaisen.

Afdelingsleder Annette Vognbjerg tør ikke love, at Enghavevej bliver åbnet for trafik mod syd på Black Friday.

- Det kan vi ikke sige endnu, for det er svært, når man laver et større anlægsarbejde. Men i hele perioden er der adgang til de to parkeringspladser, siger Annette Vognbjerg.

Hun mener ikke, at november er et uheldigt tidspunkt til arbejdet.

- Havde vi lagt det i oktober, så havde det ramt Open by Night - eller noget andet. Det er et stort projekt, som tager mange måneder, så det vil genere trafikken, siger Annette Vognbjerg.

- Men vi skal finde en god løsning, så vi undgår kaos, siger hun.

Torsdag: Vejarbejde gav trafikkaos ved Nørreportcentret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce