Tvivlsomt om stop for satspuljemidler rammer unge i Holstebro

Code of Care har fået satspuljemidler til at hjælpe unge i job, der er på kanten af arbejdsmarkedet. Det ser dog ikke ud til, at Code of Care rammes af udbetalingsstop efter svindelsag i Socialstyrelsen. Arkivfoto

Tvivlsomt om stop for satspuljemidler rammer unge i Holstebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både Code of Care og Holstebro Kommune får millionbeløb fra de satspuljemidler, hvor udbetalinger er delvist stoppet efter svindelsag.

HOLSTEBRO: En del af de satspuljemidler, som den seneste uge har været i voldsom fokus efter en sag med svindel for 111 millioner kroner, bliver udbetalt i Holstebro.

Men selv om Socialstyrelsen nu har standset udbetalinger til foreninger i oktober, ser det ikke ud til at ramme lokale projekter.

Code of Care er bevilget 5,6 millioner kroner, som går til at hjælpe unge i job, som er på kanten af arbejdsmarkedet. Projektet løber fra 1. juli 2018 til 31. december 2020.

- Vi fik udbetalt 45 procent ved starten og får ellers udbetalt resten i takt med, at målene i projektet er opfyldt, siger Lone Østergaaard, sekretariatsleder ved Code of Care.

Hun ærgrer sig over sagen om de 111 millioner kroner, som er misbrugt, så de ikke kommer samfundets svageste til gode.

- Men det understreger bare, at vi skal gøre os umage og sørge for, at pengene bliver brugt efter hensigten. Det har vi bestemt også tænkt os, siger Lone Østergaard.

I øvrigt får Code of Care penge fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Beskæftigelse - og ikke fra Socialstyrelsen.

Tidlig indsats

Holstebro Kommune har fået penge til 12 projekter over en periode på tre år, som er betalt af satspuljemidler.

Det er penge som går til en "tidlig og forebyggende indsats" for unge, hvor Holstebro har fået penge sammen med ti andre kommuner. Projektet har fokus på en tidligere og mere forebyggende indsats over for børn og unge samt at styrke den tværfaglige indsats. Det skal gøre hjælpen let tilgængelig og mere fleksibel og sammenhængende.

Projektet kaldes "På forkant", og de 12 udviklingsaktiviteter er målrettet både børn, unge, forældre og fagpersoner.

Holstebro vil blandt andet ansætte en ekstra psykolog i PPR til projektet.

Det har ikke været muligt at træffe Susanne Ebdrup, direktør for børn og unge i Holstebro Kommune før avisens deadline.

Satspuljemidlerne fordeles efter aftale mellem Folketingets partier, og de er årligt på cirka 1,1 milliard kroner. Pengene går til særlige tiltag på social-, sundheds-, og arbejdsmarkedsområdet og har til formål at forbedre vilkårene for svage grupper.

Tvivlsomt om stop for satspuljemidler rammer unge i Holstebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce