Ulvemodstandere: Vi vil påvirke politikerne og ikke befolkningen som sådan

Den nye forening ser helst, at ulven slet ikke skal være en del af den danske natur, men målet skal nås på ordentlig vis: Folk skal for eksempel ikke gribe til selvtægt. Genrefoto: Reuters/Henry Romero

Ulvemodstandere: Vi vil påvirke politikerne og ikke befolkningen som sådan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi er en seriøs forening og ikke bare en protestgruppe, siger initiativtager inden stiftende generalforsamling, der byder på oplæg fra lokal fåreavler.

Vestjylland: Det bliver ikke kun en lokalforening, og det bliver ingen protestgruppe.

Så meget ligger fast, understreger Ulvefrit Danmark - en forening, der er imod ulvens tilstedeværelse i den danske natur - inden den i aften holder stiftende generalforsamling.

Mødet vil foregå i Ørnhøj, men det er ikke ensbetydende med, at der vil blive tale om et udelukkende lokalt foretagende, siger Hans Henrik Rosager, der er en af initiativtagerne til gruppen, og selv kommer fra Ørnhøj.

- Der vil komme en del mennesker fra Ørnhøj, men vi har også fået meldinger fra hele Vestjylland. Det er svært at forudse, hvor mange der kommer, men det er sikkert, at Ulvefrit Danmark ikke bare bliver en lokal Ørnhøj-gruppe, siger Hans Henrik Rosager, der sigter efter en landsdækkende forening med tusindvis af medlemmer.

Den stiftende generalforsamling får desuden besøg af fåreavler Jørgen Blazejewicz fra Storålam i Holstebro, der vil holde et oplæg om sin dagligdag med ulven.

- Der vil komme en del mennesker fra Ørnhøj, men vi har også fået meldinger fra hele Vestjylland. Det er svært at forudse, hvor mange der kommer, men det er sikkert, at Ulvefrit Danmark ikke bare bliver en lokal Ørnhøj-gruppe.
Hans Henrik Rosager, initiativtager - inden stiftende generalforsamling mandag aften.

Går efter politikerne

Ifølge Hans Henrik Rosager kan de interesserede inddeles i to grupper: Husdyravlere og "almindelige mennesker, der bare er frustreret over situationen."

- Ulven har jo ingen fjender i Danmark, så den kan uhindret brede sig, siger han om Ulvefrit Danmarks motivation.

Gruppen mener, at lovgivningen ikke længere er tidssvarende.

- Da den nuværende lovgivning blev vedtaget i EU i 1992, var der ikke en sjæl, der drømte om, at ulven ville vise sig i Danmark. Ulven var dengang truet, men det er den ikke længere, så derfor er det ganske naturligt, at der laves lempelser. Et eksempel ses hos sælerne, der var fredede, men som for nogle år siden begyndte at tage garnfiskernes fisk, hvorefter der skulle en lempelse til, inden det hjalp, siger Hans Henrik Rosager.

Hos Danmarks Naturfredningsforening synes biolog Bo Håkansson, at det er i orden, at ulvemodstandere kommer til orde - så længe det sker i et ordentligt tonefald.

- Alle synspunkter og holdninger i ulvedebatten er velkommen. Det, der bare er vigtigt, er, at diskussionen foregår med respekt for forskellige synspunkter og med udgangspunkt i faglighed og fakta, siger Bo Håkansson til Ritzau.

Danmarks Naturfredningsforening kan tage det helt roligt, beroliger Ulvefrit Danmark.

- Vi er en seriøs forening og ikke bare en protestgruppe. Vi går ikke ind i den debattone, som er meget fremherskende på især Facebook. På vores Facebook-side har vi også fået masser af indlæg fra de ulvebegejstrede, som skriver ting, der er under lavmålet, og her har vi ikke svaret, fordi vi ikke vil lokkes ned på deres niveau.

- Vores forening skal først og fremmest påvirke politikerne og ikke befolkningen som sådan, siger Hans Henrik Rosager.

Ulvemodstandere: Vi vil påvirke politikerne og ikke befolkningen som sådan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce