Ulvepar er væk og ingen hvalpe født i 2018. Men nu er der dannet nyt ulvepar

Der er ikke født ulvehvalpe ved Ulfborg i 2018 - og det indikerer oveni, at ulveparret, der fik otte hvalpe i 2017, ikke længere eksisterer. Foto er fra Skandinavisk Dyrepark. Arkivfoto: Lars Rasborg/Scanpix

Ulvepar er væk og ingen hvalpe født i 2018. Men nu er der dannet nyt ulvepar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meget indikerer, at den ene ulv er forsvundet fra det ulvepar, som fik Hvalpe ved Ulfborg i 2017. Til gengæld tyder fotos på, at der nu er dannet et nyt ulvepar.

ULFBORG: Det ulvepar, som fik otte hvalpe i 2017, fik ikke nye hvalpe i 2018. Det formoder forskerne, efter, at der endnu ikke er fundet spor af hvalpe født i 2018 i området mellem Ulfborg, Vind og Råsted.

- Når der over så lang tid ikke er observeret ulve, så tyder det på, at der ikke er nye hvalpe, siger Peter Sunde, der er seniorforsker ved Aarhus Universitet, og som sammen Naturhistorisk Museum overvåger ulvene i Danmark for Miljøstyrelsen.

Det er usædvanligt, at et etableret ulvepar ikke får hvalpe og ifølge forskerne indikerer det, at den ene af forældreulvene er forsvundet.

Derfor er der taget en masse DNA-prøver fra ulve-ekskrementer for at fastslå identiteten af de ulve, som i dag er i området.

- Vi afventer svar på en disse prøver, og i løbet af nogle uger regner vi med at have en afklaring, siger Peter Sunde.

Der er også andet, der tyder på, at ulveparret er forsvundet. Hele sommeren blev der ikke taget af fotos af flere ulve sammen.

De seneste observationer af flere ulve sammen, er video af de tre ulveunger den 16. april, hvor en hunulv blev skudt ved Vind. Først fra den 17. november 2018 er der igen set sport af to ulve, der færdes sammen.

- Det kunne tyde på, at der er dannet et nyt ulvepar. Men det afventer vi også svar på, siger Peter Sunde.

Det kunne tyde på, at den overlevende ulv fra "Ulfborg-parret" har fundet en ny mage.

- Hvis det er tilfældet, vil det også være et kvalificeret bud, at der kommer nye ulvehvalpe i år, siger forskeren.

Kun én hvalp tilbage

I øvrigt tyder observationerne på, at kun er én af de otte ulvehvalpe født i 2017 fortsat er i Danmark.

Det er kun én gang, der er taget fotos af otte ulvehvalpe - siden er der kun seks hvalpe.

- Det er ikke usædvanligt, hvis to af hvalpene er døde som små af sygdom eller mangel på føde. Og vi har kun DNA-profil på seks hvalpe, siger Peter Sunde.

Fire af hvalpene er senest set i Tyskland, hvor den ene er dræbt af en bil. Med den ene skudt ved Vind, er der kun én hvalp tilbage i Danmark, og den er senest set på Djursland.

Samlet vurderer forskerne, at der nu er fire eller fem ulve i Danmark - mod ni for et år siden. To eller tre befinder sig i Vestjylland, én på Djursland og én i Nordjylland.

Ulvepar er væk og ingen hvalpe født i 2018. Men nu er der dannet nyt ulvepar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce