Umiddelbart tror jeg ikke, at vi har noget til gode

Den 64-årige tidligere betroede medarbejder i Socialstyrelsen, Britta Nielsen, er sigtet for at have svindlet for mindst 111 millioner kroner fra den såkaldte Satspulje, der ellers skulle støtte samfundets svageste. Og nu tyder det på, at også Holstebro har mistet penge. Arkivfoto

Umiddelbart tror jeg ikke, at vi har noget til gode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomidirektør i Holstebro Kommune, Claus Brandt, oplyser, at man ikke har hørt fra Socialstyrelsen vedrørende Britta-sagen.

Holstebro: Seks kommuner, to regioner, Danske Døves Landsforbund og Cystisk Fibrose Foreningen vurderes at have penge til gode i Britta-sagen, oplyser Socialministeriet.

En af de kommuner er Holstebro, men økonomidirektør i Holstebro kommune, Claus Brandt, vil nu ikke sætte næsen for højt op efter, at der nu er en stor pose penge på vej til kommunen:- Udmeldingen fra ministeriet er ny for os, siger han.- Og vores egne undersøgelser tyder ikke på, at vi har noget mellemværende i sagen om satspuljemidlerne, siger Claus Brandt.Den 64-årige tidligere betroede medarbejder i Socialstyrelsen, Britta Nielsen, er sigtet for at have svindlet for mindst 111 millioner kroner fra den såkaldte Satspulje, der ellers skal støtte samfundets svageste.I alt nåede Britta Nielsen ifølge sigtelserne at foretage mindst 272 ulovlige transaktioner i årene fra 2002 og frem til 2018. Hun havde blandt andet adgang til styrelsens mest vitale systemer hjemmefra.Det er dog kun i en mindre del af sagerne, at konkrete tilskudsmodtagere skønnes at have penge til gode. En stor del af svindlen vurderes nemlig at være sket ved, at Britta Nielsen oprettede fiktive projekter, oplyser Socialministeriet.

Nu må vi se

Ud over Holstebro kommune mener ministeriet, at også Fredericia, Jammerbugt, København, Næstved og Roskilde - samt Region Midtjylland, Region Syddanmark og de to foreninger muligvis fået mindre udbetalt, end de havde fået tildelt.Arbejdsmarkedschef i Holstebro kommune, Helle Bro, fortæller, at man i ét tilfælde har konstateret, at kommunen er blevet forsøgt snydt af den 64-årige sigtede. Men at der aldrig blev betalt nogle penge tilbage, som hun havde anmodet om.- Dengang vurderede vi det til, at der blot var sket en fejl. Så vi gjorde ikke mere ved det, og vi havde ikke noget tab.Er i vidende om, at skulle have noget til gode?- Nej. Men nu må vi jo se, hvad Socialstyrelsen er kommet frem til.Britta Nielsen blev varetægtsfængslet i november, efter at hun var blevet udleveret fra Sydafrika, hvor hun opholdt sig, da sagen begyndte. Hendes tre børn og hendes svigersøn er også sigtet i sagen.

Umiddelbart tror jeg ikke, at vi har noget til gode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce