Vindmøller sikrer ATV-bane og ny storå-bro

Der er nu 1,6 millioner kroner fra vindmøller til en gangbro over Storåen og andre ting i Vemb Anlæg. Jens Hansen, formand for Vemb vil Videre, har tidligere argumenteret for, at penge fra vindmøller skal bruges lokalt. Arkivfoto: Ole Mortensen
Foto: Ole Mortensen

Vindmøller sikrer ATV-bane og ny storå-bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knap 3,5 millioner kroner vil både give gangbro over Storåen i Vemb - og sikrer ATV-bane i Ulfborg, som har været i spil.

Der er glæde flere steder i Ulfborg og Vemb, efter kommunen har besluttet fordelingen af 3.484.800 kroner, som skal fordeles fra Grøn ordning, efter der sidste år blev rejst 12 vindmøller nordøst for Vemb.

Langt de fleste penge er fordelt omkring Vemb, men måske er glæden størst i Ulfborg, hvor en planlagt ATV-bane, hvor børn og unge kan boltre sig, i tre år har hængt i en tynd tråd, fordi der manglede penge.

»Det er da fantastisk, hvis det er rigtigt. Vi er så mange frivillige, der har kæmpet for det her, og det er rart, hvis vi endelig kan få det realiseret,« siger Søren Christensen, der er formand for ATV-klubben i Ulfborg - men som gerne vil have det bekræftet fra kommunen.

Foreningen har fået 346.000 kroner, og det er nok til at lave jordbaner med bump til både ATV-køretøjer og baner til de mindre bocarts, samt sætte containere op til værksted og lave klubhus med el og vand.

Ud i naturen

I Vemb har foreningerne i »Vemb vil Videre« fået det største beløb på 1.586.000 kroner til at lave en gangbro fra anlægget over Storåen - og derfra stier på digerne til Skærum Mølle. Desuden er der planer om shelters, toiletbygning og scene i anlægget.

»Det er vi virkelig glade for. Vindmøllerne gjorde, at vi fik mulighed for at få en masse af vore ønsker realiseret,« siger Leif Carøe, der er sekretær for Vemb vil Videre.

Det er byrådets natur- og miljøudvalg, som fordeler pengene, og herfra er der stillet krav om, at gangbroen har første prioritet, og at den skal opfylde bestemte krav fra kommunen om frihøjde og længde.

»Vi har fået tilbud på en træbro til cirka 500.000 kroner, og jeg er sikker på, at den kan opfylde kravene. Så jeg tror på, at vi kan realisere det hele,« siger Leif Carøe.

Der er også givet penge til flere andre projekter, som kan lokke både lokale og turister ud i naturen.

Nissum Fjord Netværket får 345.000 kroner til en gangbro over Damhus Å og drikkevand ved Kytterup Havn, som begge indgår i Nissum Fjord stien.

Desuden er der bevilget 300.000 kroner til at forbedre forholdene omkring Skærum Mølle og ned mod engen ved Råsted Lilleå. Selv om det er usikkert, om pengene må gå til et sted, der er fondsejet.

»Skærum Mølle er et stort aktiv for området, så det her vil vi godt argumentere ekstra for. Samtidig indgår stedet i den kommende Nissum Fjord Naturpark,« siger Karsten Filsø.

Der har i alt været ansøgninger for godt ni millioner kroner.

»Der har været mange andre gode projekter, men vi har udvalgt nogle få projekter i stedet for at smøre et tyndt lag ud på alle,« siger Karsten Filsø.

Kommunen har på forhånd fået projekterne vurderet hos Energinet.dk, der udbetaler pengene.

Vindmøller sikrer ATV-bane og ny storå-bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce