Eksperter: Marys tale var mere personlig end vanligt

Kronprinsesse Mary holdt tale for kronprins Frederik ved gallataflet på Christiansborg Slot lørdag i anledning af kronprinsens 50 års fødselsdag.

Eksperter: Marys tale var mere personlig end vanligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der vil formentlig blive vist klip fra kronprinsessens tale til kronprinsen i mange år, vurderer ekspert.

Lørdag aften tegnede kronprinsesse Mary i en tale til sin mand et billede af en kronprins, som er et sammensat menneske, som griner af sine egner vittigheder.

Talen, som blev holdt i anledning af kronprinsens 50 års fødselsdag, skilte sig ud som en meget personlig tale, og vil være en af de markante taler i kongehuset, som man vil se klip fra i mange år fremover.

Sådan lyder vurderingen fra kongehusekspert, historiker og adjunkt ved Professionshøjskolen Absalon, Lars Hovbakke Sørensen.

- Det var en helt speciel tale, og en endnu mere personlig tale, end taler plejer at være i kongehuset. Man fik en del mere at vide om, hvad der foregår bag kongehusets tykke mure, siger historikeren.

Foruden at give et indblik i den kommende konges vittigheder, fortalte kronprinsessen om sit første besøg i Danmark. Dengang kendte hun ikke meget til kronprins Frederiks arbejde.

- Jeg sad på sofaen i din dagligstue, da du nævnte, at du ville gøre dig klar til den middag, der altid bliver holdt den 1. januar, lød det fra kronprinsessen.

- Du forlod stuen som ham, jeg kendte, og kom ind igen i fuld gallauniform. Og hvis jeg havde kunnet dansk på det tidspunkt, ville jeg nok have tænkt "ej, hvor har jeg scoret over evne".

Kronprinsessens tale var den første til sin mand ved en officiel fest, og hun kom rigtigt godt fra den, lyder det fra Lars Hovbakke Sørensen.

- Den viser, at vi har en superdygtig kronprinsesse, som kan holde taler på en meget professionel måde. Det var en tale, som var virkelig gennemarbejdet, siger han.

Retoriker og taleskriver Trine Nebel, der er adjunkt ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, mener ligeledes, at kronprinsessen gav en yderst personlig tale.

Hun fortæller, at talen ikke kun var velskrevet, men også velgennemført.

- Leveringen var eksemplarisk. Leveringen af en tale er måske det meste af en tale, siger retorikeren.

- Hun taler langsomt og roligt, og man kan mærke, at hun er fuldstændigt til stede. Det er hendes egne eksempler. Hun leverer dem med humor, og hun lægger trykket, så man godt ved, hvad der er det finurlige ved talen.

Ved festen holdt dronning Margrethe og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) også tale.

Eksperter: Marys tale var mere personlig end vanligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce