Andy har fået en god start på ekstremløb

Der er ikke meget tid til at slappe af for ekstrem-cykelrytteren Andy Haaning Christensen. Han er kommet godt igennem det første halve døgn af verdens hårdeste cykelløb, Race Across America. Arkivfoto: Morten Stricker

Andy har fået en god start på ekstremløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter de første ti timer af årets Race Across America er Andy Haaning Christensen nået ud i ørkenen i Californien

Orita, Californien USA: Onsdag morgen dansk tid havde ekstrem-cykelrytteren Andy Haaning Christensen været i gang i omkring ti timer af sin debut i verdens hårdeste cykelløb, Race Across America. På 12 dage skal han cykle fra Oceanside på vestkysten til Annapolis på østkysten, og det er en tur på knapt 5000 kilometer.

Han havde lagt de første 165 miles (265 kilometer) af løbet bag sig og sent om aftenen, californisk tid, kørte han i ørkenen, tæt på grænsen til Mexico.

- Jeg skal lige have mit id-kort. Vi er så tæt på den mexicanske grænse, at der kan være tjek for illegale indvandrere, og derfor skal jeg have kortet på mig, siger Andy Haaning Christensen over en Messenger-forbindelse, mens der bliver heppet på ham i baggrunden.

Han føler, han er kommet godt i gang med årets løb.

- Det kører fint. Det er gået en del opad i begyndelsen lige som der har været noget modvind i ørkenen. Men her sent på aftenen har vinden lagt sig og temperaturen er fin, siger Andy Haaning Christensen, der stammer fra Lemvig, men de seneste fem år har boet i Wisconsin, cirka halvanden times kørsel nord for Chicago.

- Det er også gået godt med indtag af mad og vand, og det er næsten det vigtigste lige nu. Jeg vil hellere have, at der er styr på det end at jeg har kørt fem miles (otte kilometer, red.) længere på nuværende tidspunkt, tilføjer han.

Kort inden havde der været det første længere stop i løbet. Hans crew har aftalt, at de vil skifte chauffør i ledsagebilerne hver tiende time. Stoppet tog lidt længere end beregnet, men det var ikke noget der generede rytteren.

Han er ved godt mod og optimistisk inden natten. Temperaturerne i dagtimerne på omkring 35-40 grader har også passet ham fint i det første halve døgn af løbet.

- Jeg regner med at vi skruer lidt op for tempoet hen over natten, hvor temperaturen er faldet til omkring 25 grader. Så kan vi skrue lidt ned for tempoet i løbet af onsdag formiddag (lokal tid,red), når det begynder at blive rigtigt varmt igen. Det er vigtigt, at jeg specielt de første par dage ikke overopheder, for så kan det blive svært at komme gennem løbet. Men planen for natten er bare at trampe i pedalerne, siger Andy Haaning Christensen, der regner med at ramme grænsen til Arizona i løbet af natten.

Også i det medfølgende crew er stemningen god. I alt syv personer er med i de to følgebiler, der følger Andy Haaning Christensen tæt hele vejen på tværs af USA.

- Det kører godt, og vi har det sjovt allesammen. Vi har lavet en aftale om, at vi skifter omkring hver tiende time, så det ikke bliver de samme, der skal sidde bag rattet hver eneste nat. Men ellers går det stille og roligt derudad med 10-20 kilometer i timen her i bilen, siger Birgitte Haaning Christensen, der leder crewet.

Her kan du følge hvor langt Andy Haaning Christensen er nået i Race Across America

http://trackleaders.com/raam18i.php?name=Andy_Christensen_www_acracing_bike

Andy har fået en god start på ekstremløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce