Banen venter spændt på staten

Banen fragtede 203.000 passagerer i løbet af 2017. Det er dog en nedgang i forhold til året før, hvor 206.000 tog toget. Arkivfoto.

Banen venter spændt på staten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VLTJ har haft et lille fald på både antal passager og mængden af gods - men nu venter man spændt på svar fra staten på, om man får lov at køre strækningen Holstebro-Skjern

Lemvig: 2017 blev generelt et godt år for VLTJ. Selv om lidt færre tog toget det forløbne år og knap så mange godsvogne blev trukket, så kommer banen alligevel ud med et driftsresultat på en god million kroner. Det luner godt i kassen, inden banen de kommende år måske får nye opgaver.

Staten har tilbudt VLTJ at overtage kørslen på strækningen Holstebro-Skjern, hvilket banen har takket ja til. Betingelsen er dog, at staten vil stille Lint-tog til rådighed for driften, hvilket lige nu er usikkert. Staten har foreløbigt tilbudt VLTJ at overtage en anden togtype, hvilket dog ikke er interessant for VLTJ. Typen kan ikke længere købes, og derfor skal VLTJ alligevel investere i en anden togtype, når den skal skifte egne tog.

Direktør Martha Vrist fremlagde regnskabet på tirsdagens generalforsamling, hvor hun også forklarede betydningen af at takke ja til statens tilbud og dermed køre med to forskellige togtyper.

- Vi regner i forvejen med at få brug for et reservedelslager på 20 millioner kroner til vores tog. Skal vi arbejde med to togtyper, skal vi have to reservedelslagre på hver 20 millioner kroner. Der ud over skal alt vores personale på værstedet uddannes - og følge efteruddannelser i begge togtyper. Dermed bliver synergien ædt op, hvis vi skal sige ja til statens tilbud, sagde Martha Vrist.

Derfor arbejdes der stadig på at overtale staten til at stille penge til rådighed til indkøb af de nødvendige togsæt. Banens formand, Arne Lægaard, håbede, at man kunne have et svar fra staten inden ferien - måske endda først til august.

VLTJ i tal
Så mange passagerer tog toget:2017: 203.271

2016: 206.693

2015: 198.116

2014: 219.436

Så meget godt fragtede toget:

2017: 15.305 tons

2016: 12.928 tons

2015: 20.216 tons

2014: 22.724 tons

2013: 13.733 tons

Tilfreds

Generelt var det dog en gruppe tilfredse aktionærer, der hørte på årets beretning og regnskab. Arne Lægaard kunne berette om et aktivt år, hvor banen har lavet flere tiltag for at blive kendt og brugt. Blandt andet har man selv arrangeret ture, hvor af flere har været udsolgte. Det var således en tur til det gamle ådselskogeri ved Ringkøbing, hvor der var arrangeret ølsmagning. Banen har også arrangeret særtog til oktoberfest i Thyborøn Fritidscenter samt bakket op om forskellige tiltag som er sat i søen rundt om i kommunen. Blandt andet blev kørt med dekorerede tog til både fiskedagene i Thyborøn samt til krabbefestivalen i Lemvig.

- Og vi har også haft pynt i toget og på stationen i forbindelse med Halloween, forklarede han.

Alt i alt har det dog ikke smittet af på passagertallet, hvilket måske skyldes, at toget ved et uheld har haft adskillige gratister. Gennem en måned var der således problemer med togets billetautomater, hvor der måske nok blev solgt billetter, men hvor pengene ikke blev trukket på passagerens kort. I dag er det dog erstattet af nyt udstyr, der blandt andet bakker op om det landsdækkende Rejsekort. Alt i alt kunne banen dog forlade 2017 med et positivt driftsresultat på 1,1 millioner kroner.

Banen venter spændt på staten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce