Børnehaver skal udbygges for millioner

Børnene i Lemvig kan se frem til, at byens to børnehaver skal udvides, så de bliver til daginstitutioner for 0-6 årige. Arkivfoto: Johan Gadegaard.

Børnehaver skal udbygges for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lemvigs to børnehaver skal udvides, så de også får vuggestueafdeling. Uklart hvad der skal ske med nuværende vuggestue på Østergade.

Lemvig: Allerede næste år bliver Lemvigs to børnehaver efter alt at dømme udvidet for samlet 26,5 millioner kroner.

Udbygningen skal behandles på familie- og kulturudvalgets møde i næste uge. Her er der lagt op til, at både Børnegården Lemtorp i den østlige del af byen samt Menighedsbørnehaven i den vestlige del skal opgraderes, så det bliver integrerede institutioner for 0-6 årige.

- Nu skal vi have projektet i søen, og sat arkitekter på sagen, siger Henrik Thygesen (V), der er formand for familie- og kulturudvalget.

Pengene til udbygningen er faldet på plads. Det skete i forbindelse med budgetforliget, der blev endeligt vedtaget af byrådet kort før efterårsferien. Nu skal familie- og kulturudvalget i første omgang udpege en arkitekt og derefter arbejde videre med planerne for udbygningen.

I første omgang er der blevet lavet et overslag på, hvad udbygningen vil koste. Her står Børnegården Lemtorp til at koste knapt 11,5 millioner kroner, mens der er lagt op til at udbygningen af Menighedsbørnehaven på Skolevej vil koste 15 millioner kroner.

- Det har været vigtigt for os, at vi har fået en nogenlunde pris på, hvad det vil koste at udbygge børnehaverne. Vi ønsker ikke igen at komme i samme situation som ved ombygningen af Nørre Nissum Skole, da daginstitutionen Degneparken skulle flytte ind. Her var de første anslag for løst afgivet og alt for lavt, siger Henrik Thygesen.

 

 
 

Vuggestue bliver lukket

Mens de to børnehaver bliver udbygget ligger familie- og kulturudvalget op til, at den nuværende Menighedsvuggestue på Østergade skal lukkes og flyttes til Skolevej. De to institutioner har i forvejen fælles ledelse.

Hvad der skal ske med bygningerne på Østergade, der i dag huser Menighedsvuggestuen, er endnu ikke afgjort.

- Da ledelsen af Menighedsbørnehaven og Menighedsvuggestuen blev lagt sammen allerede i den forrige valgperiode var det planen, at man på den lange bane skulle samle institutionerne et sted. Og det er vi nået til nu, siger Henrik Thygesen, der peger på, at en samling af de to insitutioner vil gøre det lettere for forældre at aflevere børn i samme institution.

 Efter flere år med faldende børnetal, har der de seneste par år været en stigning i antallet af nyfødte. Men udvalgsformanden mener ikke, at der kommer til at være en overkapacitet af daginstitutionspladser i Lemvig oven på udbygningen af de to børnehaver.

- Vi har fået lavet en analyse af området, og den viser, at de to institutioner får den kapacitet, der er behov for. Vi har regnet med, at den private børnehave Sct. Georgsgården stadig vil fortsætte, så vi kommer til at køre et parløb sammen med dem. Og vi har ingen interesse i at udkonkurrere dem, siger Henrik Thygesen.

Pengene til udbygningen af de to børnehaver er bevilget på budgettet for 2018, men Henrik Thygesen vil ikke sætte dato på, hvornår han regner med, at udbygningerne kan være færdige.

- Vi har mulighed for at gøre det hele færdigt i 2018, men vi skal også se på, hvad der er hensigtsmæssigt med blandt andet håndværkere og hvad der er til gavn for børnene under byggeperioden, siger Henrik Thygesen.

Børnehaver skal udbygges for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce