Byggetravlhed på havnen

Ombygningen af ydermole kan følges fra havnekontoret, der ligger overfor byggeriet. Foto: Benny Gade

Byggetravlhed på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdet med at anlægge en ny lossekaj er i fuld gang - lige ved siden af byggeriet af det nye havnekontor, hvorfra man kan se over på ydermolen, som håndværkerne snart er færdige med at renovere

Thyborøn: Der er stor byggeaktivitet på Thyborøn Havn i denne tid. Ikke mindst ved fiskemelsfabrikken TripleNine, hvor man er i færd med at opføre de nye lossefaciliteter, som især industrifiskerne vil få glæde af.

Den ene af de to lossebroer er allerede fjernet, og arbejdet med at ramme nye spunsvægge ned er i fuld gang.

Håbet er, at man til foråret kan tage den første del af den nye kaj i brug, hvorefter man går i gang med at fjerne den anden lossebro og føre kajen rundt om fabriksanlægget.

Efterhånden som det står færdigt, vil der være nye og tidssvarende losseaktiviteter til de store industribåde, men der vil også være bedre plads på selve kajen, som bliver bredere.

Det er et arbejde til 75 millioner kroner, som er i gang, og derfor glæder havnedirektør Jesper Holt Jensen sig også over, at arbejdet udføres i et tæt samarbejde med både TripleNine samt Nordic Marine Oil, der også får mulighed for at sejle olie ind til kajen eller tanke de store industrifartøjer op.

Arbejdet bliver fulgt af de, der til dagligt færdes på havnen, så derfor er der også aftalt et åbent hus, hvor der bliver mulighed for rundvisninger på byggepladsen og på fiskemelsfabrikken. Det kommer til at foregå lørdag 17. november.

Håndværkerne har travlt ved TripleNine, hvor den ene af de to lossebroer allerede er fjernet, mens der bliver anlagt ny kaj ved fabrikken. Foto: Benny Gade
Håndværkerne har travlt ved TripleNine, hvor den ene af de to lossebroer allerede er fjernet, mens der bliver anlagt ny kaj ved fabrikken. Foto: Benny Gade

Havnekontor

Men der bygges også andre steder på havnen. Blandt andet er det nye havnekontor skudt i vejret så man nu kan se, hvor højt det bliver. Elementerne er rejst og varsler, at det nye kontor bliver klar til tiden.

- Byggeriet ser ud til at følge tidsplanen, siger Jesper Holt Jensen, som kan følge byggeriet på nærmeste hold, da det foregår blot få meter udenfor hans nuværende kontorvindue. Derfor kan han også følge i, hvordan arbejdet skrider frem og glæder sig allerede til at tage den nye bygning i brug. Efter planen skal indflytningen ske omkring 1. april, hvorefter det gamle kontor skal rives ned.

- Vi kommer formentligt til at lukke et par dage, mens vi flytter, men vi kan selvfølgelig stadig modtage folk og svare mails på telefonen, siger han.

Når den nuværende kontorbygning er fjernet, skal der anlægges parkering og måske lavet et lille klitmiljø på pladsen. Under alle omstændigheder ser alle på havnekontoret frem til at tage den nye bygning i brug, da den både er ny, energibesparende - og vil få en fantastisk udsigt øverst oppe.

Ydermolen

Herfra kan man se over på ydermolen, som også er ved at være færdig. Det er havnens yderste værn mod de store bølger, der kommer rullende fra havet ind gennem Thyborøn Kanal, så derfor har den gennem årene fået mange tæsk. Nu er den ved at blive sat i stand og kan snart tages i brug.

- De er ved at trække elledninger og vand på molen lige nu. Derefter skal der lægges asfalt oven på, men vi regner faktisk med, den bliver klar til at modtage de første skibe allerede i løbet af november, siger Jesper Holt Jensen.Renoveringen er et arbejde, der er budgetteret til 18 millioner kroner og var først ventet færdigt i løbet af 2019.- Det er en tiltrængt renovering, og vi er glade for at få det lavet. Den bliver også tre meter bredere end den forrige, så nu kan man vende en bil på molen uden at frygte, at man kører i havnen, siger Jesper Holt Jensen.Ved samme lejlighed bliver vanddybden på stedet øget fra seks til 7,5 meter.

Byggetravlhed på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce