DBU giver tilskud til fodbolddrenge


DBU giver tilskud til fodbolddrenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fælles hold fra Harboøre og Thyborøn skal i pinsen spille turnering i Holland

Harboøre: Pinsen byder både en længere bustur, masser af hygge og mange fodboldkampe for 14 fodbolddrenge fra Harboøre og Thyborøn samt deres tre trænere.

De i alt 17 personer skal til Holland for at deltage i fodboldturneringen Drenthe Cup, der spilles i Meppel i det nordlige Holland. Turen er kommet i stand, efter DBU's Ungdomsfond har givet 10.000 kroner i tilskud til turen.

- Vi var taget af sted under alle omstændigheder, men det gør det lettere at komme afsted, når vi kan få støtte fra DBU, siger Karl Godballe, der er formand for fodboldudvalget i Harboøre IF.

Han ser også turen som en måde til at fastholde spillerne på holdet fremover.

- Det er svært at fastholde spillerne i de årgange, og vi ser denne tur som en måde at give dem en fælles oplevelse på, inden flere af dem skal på efterskole efter sommerferien. Forhåbentlig kan vi også få nogle af spillerne tilbage i klubben, når de kommer hjem fra efterskole. Men i år har vi været så heldige at få tre gode trænere, der alle spiller på førsteholdet, og som spillerne kan se lidt op til. Det er også med til at styrke sammenholdet, siger fodboldformanden.

Fakta
DBU's Ungdomsfond blev stiftet 18. maj 1964 ved 75-års jubilæet i Dansk Boldspil-Union (DBU). Klubber kan søge økonomisk støtte til klubbens ungdomsarbejde med U13-U19 holdene. Fonden støtter rejser og ophold for ungdomshold.

Fondens formål er at opmuntre arbejdet med ungdomshold. Tilskud kan typisk søges til gennemførelse af og deltagelse i ungdomsturneringer i ind- og udland, til ophold for ungdomshold på idrætsskoler eller lignende.

Herudover støtter fonden danske idrætsudøvere, herunder idrætsledere, der uforskyldt er kommet i nød som følge af sygdom eller ulykke eller anden uforskyldt årsag, Betingelsen for at modtage støtte er, at vedkommende gennem en længere periode har været medlem - aktivt eller passivt - under Danmarks Idrætsforbund.

Siden 1988 har fonden uddelt mere end otte millioner kroner til mere end 750 klubber.

Kilde: www.dbu.dk/klubservice/fundraising

Fælles bus gør tur billig

Ved turneringen i Holland skal Harboøre-spillerne møde hold fra Belgien, Holland og Tyskland i det indledende puljespil. Derefter venter der mindst én kamp mere i det efterfølgende playoff-slutspil.

Harboøre-holdet tager af sted tidligt fredag morgen, og transporten foregår i bus sammen med spillere fra to andre klubber, der også skal deltage i den hollandske turnering. Det er sammen med tilskuddet fra DBU med til at holde prisen nede for de deltagende spillere.

Det er ikke første gang, Harboøre IF er til fodboldturnering i Holland og modtager tilskud fra ungdomsfonden.

- Vi har været med til turneringen tidligere, men for nogle år siden blev vi enige om at droppe det, da det begyndte at blive dyrt at komme af sted. Samtidig var interessen for at komme af sted heller ikke så stor, siger Karl Godballe.

Selv om det i denne omgang kun er U17-drengene, så bliver resten af klubbens ungdomshold ikke snydt for at komme på tur til en fodboldturnering. De tager i stedet til Kerteminde Cup, der afvikles i den første weekend af skolernes sommerferie.

DBU giver tilskud til fodbolddrenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce