Danmarks mest beskidte kæft

Aske Sjørvad Johnsen bor sammen med lillebror Malthe i København. De to går og øver sig sammen til daglig. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Danmarks mest beskidte kæft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aske Sjørvad Johnsen vandt i weekenden DM i Freestyle rap, hvor man dyster mod andre rappere om at nedgøre hinanden

Rettet: Aske bor ikke sammen med sin lillebror, men sammen med freestyle-rapperen MC Lillerbror.

Lemvig: - Jeg har nok ikke helt forstået det endnu, men jeg er ret oppe at køre, siger Aske Sjørvad Johnsen, da avisen ringer til ham mandag morgen.

Han ligger endnu og sover, for det har været en hård weekend, hvor tømmermændene efterfølgende skal plejes, fordi han meget overraskende - men også overbevisende - vandt DM i Freestyle Rap, der fredag aften blev holdt i Amager Bio.

Freestyle er en særlig disciplin, hvor alt rap er improviseret. To rappere dyster samtidigt mod hinanden over et emne, hvor de samtidigt forsøger at svine hinanden godt og grundigt til - alt sammen på rim. Aftenen igennem bliver rapperne én efter én "slået ud" af turneringen, ind til der kun står én tilbage - og i weekenden var det Aske Sjørvad Johnsen, der stod alene tilbage med pengepræmien på 10.000 kroner. Temmelig overraskende for det fleste - og også for ham selv.

Man kan godt kalde det DM i voksenmobning, griner Aske, da han fortæller om turneringen og det særlige rap-miljø, som han selv har lidt svært ved at identificere sig med.

Og så vinder han alligevel konkurrencen, som han selv kalder en slags DM i voksenmobning.

Aske Sjørvad Johnsen stammer fra Vandborg, hvor han er vokset op hos forældrene, Anne og Michael Johnsen. Han gik på Lemvig Gymnasium, stillede op til byrådet for SF - men rejste så til København for at læse på universitetet. Aftenerne tilbringer han blandt andet som bartender på Bremen Teater.

På det tidspunkt var han stor fan af de såkaldte FightNights, hvor rapperne dystede mod hinanden i en boksering. Projektet lukkede imidlertid ned, og i stedet opstod DM i Freestyle, som Aske Sjørvad Johnsen kalder mere undergrundsagtigt, da det ikke er så stort sat op.

- En skæbnesvanger morgen på sofaen så jeg, at man kunne melde sig til en audition til freestyle-rap - og lige pludselig skulle jeg til audition, siger han.

Det førte til, at han meget uventet slap gennem nåleøjet og deltog i sin første freestyle-battle i 2016 som debutant. Derefter er han fortsat og har deltaget i flere konkurrencer.

Nu har han været i gang i et par år, men 2018 har indtil nu været et rigtigt godt år. Han havde på forhånd sat sig som mål, at han ville vinde mindst én battle - men Aske Sjøvad Johnsen har allerede vundet flere battler. Højdepunktet kom med DM i weekenden, hvor han vandt over navne som Spasmager, Dr. T og Janus Forssling - alle er store, etablerede navne inden for rap-verdenen.

Aske Sjørvad Johnsen rapper under pseudonymet "Den lette gade".

- Det stammer fra musicalen "Annie", hvor der er et ret fedt nummer "Easy Street", som jeg bare synes har et godt drive. Derfor har jeg oversat det til "Den lette Gade", som passer meget godt på mig. Jeg er jo ikke særligt gangster-agtig. Jeg er bare en universitetsstuderende, der læser retorik og er i gang med at skrive bachelor, så jeg er "Den lette gade" inden for rap, siger han.

Alligevel er han stolt over især vandrepokalen, der i forvejen rummer navne som Pede B, Per Vers og UFO.

- Og på den liste står nu også mit navn, siger han.

Aske Sjørvad Johnsen bor sammen med freestyle-rapperen MC Lillebror, Peter Vigsø, i lejligheden i København. Han deltager også i forskellige battler, så derfor har de to rappere gode muligheder for at øve sammen.

- Vi går og øver her hjemme hele tiden. Der er man nødt til, siger Aske Sjørvad Johnsen.

Og selv om de to derfor har en rigtig god anledning til at svine hinanden til konstant, så er der dog en grænse:

- En god hovedregel er, at man ikke må sige grimme ting til folk. Men hvis det rimer, så er det okay, siger han.

Danmarks mest beskidte kæft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce