De ældre er bekymrede over læge-situationen

Formanden for Ældrerådet i Lemvig Kommune, Bodil Carstensen,, vil gerne høre, om man kan frygte, at de manglende læger i Bøvlingbjerg kan betyde, at regionen centraliserer de praktiserende læger i Lemvig Kommune. Arkivfoto: Lars Kamstrup

De ældre er bekymrede over læge-situationen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældrerådet har sendt et bekymringsbrev til alle medlemmer af regionsrådet

Lemvig: De ældre i Lemvig Kommune er fortsat bekymrede over, hvordan situationen med de praktiserende læger bliver i fremtiden.

Ældrerådet har derfor sendt et bekymringsbrev til medlemmerne af regionsrådet for at få svar på en række praktiske spørgsmål om, hvordan lægedækningen vil være i fremtiden.

Usikkerheden er kommet af, at lægerne i Bøvlingbjerg stopper i år, og at det på et tidspunkt var til debat, om der overhovedet var nogle praktiserende læger i kommunen, der ville fortsætte, fordi der specielt omkring sommerferieafviklingen var store problemer. Det lykkedes her at finde en midlertidig løsning, så lægedækningen fortsætter. Men der er alligevel mange spørgsmål, som fylder meget hos de ældre.

- Vi har forstået, at aftalen med Nordic Medicare er blevet forlænget i 2019. Men vi vil for eksempel gerne vide, om der er sikret fuld lægedækningen i klinikkens åbningstid, siger Ældrerådets formand, Bodil Carstensen, som er underskriver af bekymringsbrevet.

Hun vil også gerne vide, hvem der har ansvaret for den lægelige kvalitet af de udsendte læger i det private firma Nordic Medicare, der som bekendt har overtaget de patienter, der har mistet en praktiserende læge, når denne er stoppet.

- Har regionen planer efter 2019, når den midlertidige løsning løber ud, vil hun gerne vide.

Det har været på tale, at der skal være en såkaldt regionspraksis, hvor det er læger fra Hospitalsenhed Vest, som varetager opgaverne. Det er for eksempel nævnt som en mulighed i Bøvlingbjerg, men også i Lemvig.

- Har man i så fald hos regionen sikret sig, at disse læger kører ud på sygebesøg. Og hvis de ikke gør det, hvilke muligheder har syge og svage borgere så for transport til lægeklinikken?

Endelig udtrykker formanden en bekymring for, at den manglende lægedækning i Bøvlingbjerg skal munde ud i, at regionen centraliserer lægedækningen i Lemvig Kommune, så alle de praktiserende læger vil være i Lemvig.

Bodil Carstensen har sendt brevet til alle medlemmer af regionsrådet. Men måske kan hun få svar og få dem uddybet, når formanden for Nære Sundhedstilbud i regionen, Annette Roed, kommer til Lemvig tirsdag den 22. januar til et offentligt møde på 3F i Lemvig.

De ældre er bekymrede over læge-situationen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce