Den faste pinsetradition i Ferring og på Bovbjerg

Ferring og Bovbjerg danner rammen om Kultur til Kanten i pinsedagene. Foto: A.P. Christensen

Den faste pinsetradition i Ferring og på Bovbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kultur til Kanten trækker hvert år masser af mennesker ud til området, hvor der er højt til loftet og frit udsyn over Vesterhavet

FERRING/BOVBJERG: Ingen ved helt, hvornår det første arrangement under overskriften "Kultur til Kanten" egentligt fandt sted i Ferring og Bovbjerg, men det bedste gæt er, at det er mellem 15 og 20 år siden.

Her valgte en gruppe kunstnere at gå sammen om at åbne deres døre til værksteder og udstillingslokaler i pinsedagene, så man kunne kombinere interessen for kunst og kultur med en oplevelse af det specielle miljø helt ude på kanten ved Vesterhavet. Og sådan har det været hvert år siden - og det kommer også til at ske i den kommende weekend, hvor der inviteres til "Kultur til Kanten" i 2018-udgaven.

Mange åbne steder

Igen i år bliver der budt på mange forskelligartede udstillinger.

På Bovbjerg Fyr er der værker af flere kunstnere, og i caféen står de frivillige klar til at servere lækkerier fra køkkenet, mens man i år også kan prøve at rappelle ned ad fyrtårnet, hvis man ønsker lidt spænding.

På Jens Søndergaards Museum er der udstilling og film om netop Jens Søndergaard, pinselørdag er der i Ferring Kirke et foredrag om kalkmalerierne, Erik Smed udstiller skulpturer i sten og granit på Juelsgaardvej, mens Lise Bennedsgaard og Kirsten Ovesen udstiller oliemalerier. Her er der desuden hygge om eftermiddagen på Pinsedag med folkemusik.

I Det gule Hus viser Inge Kobberup malerier, glaskunst og kunsthåndværk. Der er også mulighed for at få sulten stillet med tapas eller kaffe. Ingrid Kopp udstiller i sit museum miniaturer i forskellige former, og på Transvej - i den gamle skole - udstiller Tommy Wølk, Jens Bredholdt, Hans Morten og Kristian Tikjøb.

Den faste pinsetradition i Ferring og på Bovbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce