Det første skridt mod et større museum

Bestyrelsesformand Michael Böss: Vi skal have fundet en fond, der kan finansiere udvidelsen. Arkivfoto

Det første skridt mod et større museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lemvig Kommune skal sige ja til at der kan laves lokalplan for udvidelsen af Museet for Religiøs Kunst - projektet er fortsat på tegnebrættet

Lemvig: Museet for Religiøs Kunst har planer om en større udvidelse, og de første forberedelser er i gang. Håbet er, at når museet i 2019 holder 25 års jubilæum, så kan man løfte sløret for de konkrete planer med budskabet om, man kan gå i gang. Man kan ikke nå at bygge inden da.

- Vi er endnu på det forberedende plan. Vi har fået lavet nogle tegninger, men der er ikke noget konkret endnu. Der er derfor heller ikke taget nogen beslutning endnu, siger bestyrelsesformand Michael Böss.

I første omgang er Lemvig Kommunes tekniske udvalg blevet spurgt, om man vil lave en lokalplan for udvidelsen.

Museet for Religiøs Kunst mangler noget helt konkret for at kunne gå i gang: Pengene.

- Vi har jo ikke nogen selv, så vi skal finde en fond, der har midlerne, og som kan se det positive i at være en væsentlig del af denne udvidelse. Det er også en af grundene til, vi ikke har udformet de endelige tegninger endnu. En fond vil sikkert gerne have indflydelse på udformningen.

Det er vigtigt for bestyrelsen, man får en udvidelse, der matcher museets flotte arkitektur. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Det er vigtigt for bestyrelsen, man får en udvidelse, der matcher museets flotte arkitektur. Arkivfoto: Tommy Kofoed

Udvider mod nord

Der er ikke mange muligheder for udvidelser med placeringen ved Strandvejen - i øvrigt en udvidelse, der også skal afklares med Kystdirektoratet, da der jo er tale om et område med en strandbeskyttelseslinje. Man kan ikke udvide ind i bakken mod vest, og mod syd er der udvidet.

- Så er der mod nord og ud i fjorden tilbage. Vi arbejder ud fra en udvidelse mod nord langs ved Strandvejen. Det kunne selvfølgelig være spændende med en udvidelse ud i vandet, men det har vi ikke arbejdet med - i hvert tilfælde i første omgang. Dels vil det blive meget dyrere, dels forventer vi, at det vil tage lang tid med en myndighedsbehandling af en sådan placering, siger Michael Böss.

Der arbejdes med en udvidelse på 400 kvadratmeter, og hvorfor så denne udvidelse?

-Det er der flere grunde til. For det første har vi i dag ikke plads til noget af vores permanente udstilling, hvis vi har en stor skiftende udstilling. Hvis vi også kunne have en permanent udstilling, vil det være mere attraktivt for de besøgende. Det kunne jo være, at den skiftende udstilling ikke siger den besøgende så meget, og så vil vi kunne henvise til den permanente. Der vil altid være noget at komme efter. Alt i alt vil det gøre det mere attraktivt at besøge os, og vi vil få flere gæster.

- For det andet ville vi gerne have et lokale, som vil gøre det muligt for os at gøre mere for skoler og for børn. Vi har i dag samarbejder, som både skolerne og vi er meget glade for. Vi kunne godt bruge et lokale til det. I det hele taget vil vi gerne gøre mere for samarbejdet med den kommune, vi ligger i, siger Michael Böss.

Samarbejder

Ud over samarbejdet med kommunen og de kulturinstitutioner, som ligger i Lemvig Kommune, vil Museet for Religiøs Kunst også gerne arbejde med regional udvikling.

- Vi ser os selv som en del af samarbejdet mellem en række kultur-institutioner. Ud over de lokale og de, der ligger tættest på i andre kommuner, kunne det også være et samrbejde med den afdeling, Statens Museum for Kunst arbejder på i Doverodde. Vi vil i det hele taget gerne være en del af den ambitiøse turistudviklingsplan, der lige er offentliggjort for vestkysten. Vi tror også, det er vigtigt, der er kulturelle tilbud ikke blot til besøgende, men at det også har betydning for de fastboende. Og det vil være noget, der kan være med til at tiltrække tilflyttere til egnen.

Endelig nævner Michael Böss, at museet også rent praktisk har brug for mere plads til kontor og møder.

Arkitektonisk flot

Og så slår Michael Böss fast, at det vil være helt afgørende for bestyrelsen, når de skal godkende udvidelsen, at det arkitektonisk er flot.

- Vi har et smukt arkitektonisk udformet museum, og udvidelsen skal matche det udseende. Det skulle også gerne være således, at selve bygningen er noget, man gerne vil tage til Lemvig for at se med den flotte placering, museet har ud til fjorden, siger bestyrelsesformanden.

Det første skridt mod et større museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce