Du kan tage drengen ud af Thyborøn, men du kan ikke tage Thyborøn ud af drengen

Henrik Andreassen flyttede fra Aalborg hjem til Thyborøn, hvor han er vokset op, og hvor der er mangel på arbejdskraft. Nu er han eksportsælger hos Thyborøn Skibssmedie. Foto: Johan Gadegaard

Du kan tage drengen ud af Thyborøn, men du kan ikke tage Thyborøn ud af drengen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik havde en fed lejlighed i storbyen, gode kolleger og godt job som tøjmand. Nu er han hjemme i Thyborøn og sælger trawl-udstyr til hele verden.

THYBORØN: Vinden piver og får de mange antenner på skibene i Thyborøn Havn til at hyle en klagesang. De få mennesker, som har vovet sig udenfor i den bidende kolde vind, har lynet godt op i termokedeldragten. Og jeg håber, at der ikke er alt for mange af de lokale, som får et billigt grin, mens jeg må bruge begge hænder for at presse døren op i den stærke blæst, så jeg kan komme ud af bilen.

Hvis jeg havde været vært på TV2/Vejret, havde jeg sandsynligvis erklæret "breaking news" og opfordret til at tøjre børn og små husdyr til flagstangen. Men jeg er altså vestjyde nok til at vide, at det her sådan set bare er en helt almindelig vinter-formiddag i Thyborøn.

Hvilken ung mand ved sine fulde fem ville forlade en fed 100 kvadratmeters lejlighed med tagterrasse i Aalborg og et lederjob i en tjekket herremodebutik til fordel for blæst, kulde og fisk alle vegne?

Jo, det ville såmænd 29-årige Henrik Andreassen.

- Jeg har sådan set altid gerne villet hjem til Thyborøn, hvis det rigtige job dukkede op. Min familie bor jo her, siger Henrik Andreassen, som indtil februar 2018 havde boet seks år i "Nordens Paris", Aalborg.

Henrik Andreassen
29-årige Henrik Andreassen er opvokset i Thyborøn.Han har en handelseksamen (HHX) og er uddannet salgsassistent.

For seks år siden flyttede han til Aalborg, hvor han senest var brand manager for syv mand i en stor tøjbutik.

Sidste vinter sendte hans vestjyske familie ham link til et jobopslag og spurgte, om han ikke snart skulle hjem til Thyborøn?

Nu er Henrik sælger for Thyborøn Skibssmedie - nærmere bestemt eksportsælger af trawlskovle, som sælges i hele verden under mærket "Thyboron Trawldoor".

Kig indenfor på Henriks arbejde på www.thyboron-trawldoor.dk

Kom hjem, brormand

Gennembruddet kom, da både hans bror og fætter havde sendt ham links til Facebooksiden "Job i Vest", hvor virksomheder i Lemvig Kommune søger med lys og lygte efter arbejdskraft. Nu var der et godt job som eksportsælger for Thyborøn Skibssmedie.

- Da de sendte det til mig, var jeg i London sammen med min kæreste, Camilla. Vi brugte aftenen på at tale det igennem - for og imod. Og så aftalte vi, at jeg skulle prøve at søge jobbet, fortæller Henrik Andreassen.

Det gik stærkt, og pludselig var 100 kvadratmeter gammel lejlighed i Aalborg byttet til 230 kvadratmeter tiptop-renoveret parcelhus i Thyborøn (til samme pris).

- Det har været noget af en omvæltning, især med jobbet, erkender Henrik Andreassen.

- Førhen var jeg altid vant til, at det var mig, der vidste alting. Det var mig, der var leder for syv mand i tøjbutikken. Nu er det pludselig mig, der er "ny i job", og jeg har kolleger, som har været her i 15, 20, ja, helt op til 42 år, siger han.

Made in Thyborøn

Til gengæld kunne han se på den gamle skibssmedie med friske øjne, og med sin merkantile baggrund har han også fået frisket op på markedsføringen af trawlskovle - eller "trawl doors", som de hedder på det internationale marked, hvor vestjyderne med stor succes sælger deres fangstredskaber.

- Jeg har lige indrykket en helsides annonce i et internationalt fiskeri-magasin, siger Henrik Andreassen og viser siden med den store overskrift: "Made in Denmark".

- Det giver virkelig anerkendelse ude i verden, at vi kan fortælle, at vores trawl-doors er håndlavet af erfarne, danske håndværkere. Og at vi kun bruger kvalitets-stål fra SSAB. Det er jo udstyr, der skal kunne holde til noget, og det er en investering, som skal kunne tjenes hjem igen, forklarer han.

Trawlskovlene fra Thyborøn hænger blandt andet bagpå Danmarks største fiskerifartøj, "Gitte Henning" af Skagen, som blev søsat i foråret 2018, og som tilfældigvis ligger i Thyborøn denne dag. Men det er nu ikke danske fiskere, der køber mest.

Henrik Andreassen har allerede været på messer og kundebesøg i Asien, Europa og Nordamerika, og lige nu kommunikerer han med en ny salgsagent i Alabama, USA, hvor et nyt forretningsområde har åbnet sig.

- Vi er begyndt at sælge lidt mindre trawlskovle til rejebåde med outriggere, altså fuldstændig, som man kender fra filmen "Forrest Gump". Den slags både er der flere tusinde af i det område, forklarer Henrik Andreassen.

Kæresten trives også

Men hvad så med hans kæreste, sidder hun derhjemme i Thyborøn og keder sig?

- Nej, da! Camilla er glad. Da jeg lige havde været til jobsamtale, var vi på besøg hos min kammerat her i Thyborøn, og hans kæreste har frisørsalonen "Frøken Noa". Og så spørger hun Camilla, om vi ikke snart kommer hjem, for så havde hun et job til Camilla. Det grinede vi meget af, og så måtte vi fortælle, at jeg faktisk var ved at søge job. Og det endte da også med, at Camilla begyndte i salonen kort tid efter, at vi var flyttet hertil, fortæller Henrik Andreassen.

Hvordan var det så at flytte hjem igen?

- Tiden i Aalborg har udviklet mig både fagligt og personligt, men jeg er glad for at være vendt hjem. Vi har fået sådan en flot modtagelse her i Thyborøn. Vi fik en stor velkomstpakke fra borgerforeningen med en masse kuponer med alt fra rabatter i lokale butikker til en gratis middag og biografbilletter. Alle har taget godt imod os. Og sjovt nok, så ser vi faktisk vores gamle venner fra Aalborg, Aarhus og København oftere nu, fordi de tit er i Vestjylland for at besøge familie, og så kommer de altid forbi hos os, siger Henrik Andreassen.

Skulle andre få lyst til at følge efter, er der måske et job at finde i Thyborøn eller resten af Lemvig Kommune på www.job-i-vest.dk.

Du kan tage drengen ud af Thyborøn, men du kan ikke tage Thyborøn ud af drengen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce