Efterskole har besøg fra Betlehem

Hjemkundskab på NNE fik et mellemøstligt islæt i denne uge, da skolen havde besøg fra Palæstina. Foto: Sonja Jespersen

Efterskole har besøg fra Betlehem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To palæstinesiske teenager og en ansat fra YMCA i Beit Sahour er i disse dage på besøg på Nørre Nissum Efterskole

NØRRE NISSUM: To palæstinensiske teenagere og en ansat på YMCA i Beit Sahour ved Betlehem er i disse dage på besøg på Nørre Nissum Efterskole. Her får de et indblik i livet på en dansk efterskole.

Kulturmøde er i højsædet på Nørre Nissum Efterskole i denne periode, hvor skolen har besøg fra Palæstina. Det sætter også sit præg på undervisningen, hvor de besøgende giver anledning til at tale om ligheder og forskelle og opleve forskellige aspekter af de to kulturer.

Hjemkundskabslærer Solvej Gasseholm Bang havde grebet chancen for at berige madkulturen og i den forbindelse inviteret Ghada Mansour, som er herboende syrer, til at komme og fortælle, hvordan man laver humus og falafler. Ghada taler dansk og arabisk, men ikke engelsk, mens de besøgende palæstinensere taler engelsk og arabisk.

Derfor blev det meget livlige samtaler på tre forskellige sprog, fortæller Solvej Gasseholm Bang.

- Man kunne ikke give en fællesbesked på ét sprog, for hvis jeg talte engelsk, kunne Ghada ikke forstå det, og hvis jeg talte dansk, forstod palæstinenserne det ikke. Så det blev en fantastisk blanding af forskellige sprog, hvor der blev talt både dansk, engelsk og arabisk, ler hun.

Hun oplever de danske elever både nysgerrige og hjælpsomme i mødet med de to "udadvendte og glade" palæstinensiske teenagere.

På besøg hos dansk familie

Palæstinenserne var i weekenden på hjemmesøg hos to NNE-elever, der selv har meldt sig til at vise gæsterne livet i en dansk familie.

- Jeg tænkte, at det ville være spændende at møde en fra en anden kultur, og så kunne han også se, hvordan en hel almindelig dansk familie fejrer advent, fortæller Andreas Bonde.

Andreas tager blandt andet sin gæst med på Hjerl Hede, og søndag skal de bage vaniljekranse og julehygge med adventsgaver og så videre.

Til foråret skal de "globale teenagere", som er en af skolens 10. klasse-linjer, en tur til Palæstina, og her møder de de to unge palæstinensere igen.

Efterskole har besøg fra Betlehem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce