En rask og rørig jubilar

Den pædagogiske og administrative leder, Tina Gade, glæder sig over, at der er fyldt op på kollegiet med studerende, som vil være en del af fællesskabet. Foto: Lars Kamstrup

En rask og rørig jubilar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag markeres 50-året for hf-uddannelsen i Nørre Nissum

Nørre Nissum: Det er en rask og rørig jubilar, der er i god form, når der torsdag er 50 års jubilæum for hf-uddannelsen i Nørre Nissum.

Med 140 studerende har antallet været i vækst de sidste par år, og den pædagogiske og administrative leder, Tina Gade, er sikker på, at den tendens vil fortsætte de kommende år.

- Vi har vort eget kollegium fyldt op. Der er ikke flere ledige værelser, og det er naturligvis med til at skabe et godt studiemiljø. De studerende søger hertil for at være med i det fællesskab, siger Tina Gade.

Faktisk har man søgt, men desværre fået afslag på, at lave en kostafdeling til de hf-studerende.

- Der er ikke oprettet sådan en i 40 år, siden man gjorde det på Det kristne Gymnasium i Ringkøbing. Vi tænkte, at det er godt nok 40 år siden, men så bliver vi bare de næste. Men sådan gik det desværre ikke. Det kunne ellers have været fint.

Nu gør man så noget i den retning, da der hver dag er fælles morgenmad sammen med undervisere, og der er indført en fast vagtordning på hverdagsaftener, så man altid kan få fat i en ansat.

- Der er mange studerende, de nyder det at være i et fællesskab, og der altid er en at læse lektier sammen med eller gå til aktiviteter med, siger Tina Gade.

Medvirkende til det er, at hf har udviklet sig til, at de studerende er blevet yngre. I dag ses det ofte, at man kommer direkte fra 9. eller 10. klasse til en hf-uddannelse, hvor man førhen typisk var noget ældre. Det giver også en vis alderspredning i dag, uden det giver specielle udfordringer.

- Vi bliver i dag mere betragtet som en egentlig ungdomsuddannelse på linje med gymnasiet, og vi tilbyder også forskellige fagpakker, så man kan planægge sit studie ud fra interesse. Vi har også HF Uni, som giver adgang direkte til universiteterne, så vi har fået en mere markant plads, mener lederen.

I Nørre Nissum har man lidt under en tredjedel af eleverne, som går på den specielle ordblinde-hf, som Nørre Nissum har gjort sig kendt på, og som er en væsentlig årsag til succesen med, at de studerende bor på stedet.

HF-uddannelsen fungerer i samarbejde med læreruddannelsen, og det giver mange fordele, da eleverne færdes i et miljø med undervisere, der også er optaget af forskning.

- Du kan godt sige, at da VIA University College blev dannet for ti år siden, var ungdomsuddannelserne måske ikke det, der var mest fokus på. men det har heldigvis ændret sig med årene, så vi i dag har stor gavn af at være en del af det fællesskab, hvor man har mange kompetencer, som vi kan bruge. Det er også dejligt, at der ikke længere er fokus på, om Nørre Nissum har en fremtid. Der er ikke længere tale om lukningsplaner, men til gengæld at der bliver udbygget og investeret, siger Tina Gade, som også roser den specielle DNA, der altid har været på det, vi tidligere kaldte for seminariet i Nørre Nissum, hvor der er fokus på den sociale og faglige trivsel, som er to sider af samme sag.

Torsdag markeres jubilæet med en reception fra 15-17, hvor venner af huset, samarbejdspartnere og øvrige interesserede møder op. De vil blandt andet blive præsenteret for en jubilæumssang, som er skrevet af Jepser Kallesøe og Erik Sommer. Den hedder "En verden så ond"

Den synges også til festmiddagen om aftenen for de studerende og ansatte.

En rask og rørig jubilar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce