Endnu et center vil have omlagt lån

Tangsø Centret har som det tredje idrætscenter i Lemvig Kommune søgt om at omlægge et realkreditlån til et kommunalt lån. Arkivfoto

Endnu et center vil have omlagt lån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lemvig Kommune er forud for møde klar til at hjælpe de trængte haller, der har ondt i økonomien

Bækmarksbro: Først var det Lemvig Idræts- og Kulturcenter, der fik lettet gældsbyrden ved at omlægge sit lån fra kreditforening til et kommunalt lån.

I sidste måned var det Harboøre Centeret, der kunne glæde sig over, at politikerne er tæt på at sige ja til omlægningen, og nu er turen kommet til Tangsø Centret i Bækmarksbro.

På næste uges familie- og kulturudvalgsmøde skal politikerne behandle en ansøgning fra Tangsø Centret om en omlægning af deres realkreditlån til et kommunalt lån.

Vælger politikerne at godkende låneomlægningen vil det betyde, at Tangsø Centret fremover vil få en lettelse i likviditeten på 490.000 kroner. Det vil betyde, at regnskabet for 2018 vil forvandles til et overskud på knapt 300.000 kroner i modsætning til et budgetteret underskud på 210.000 kroner.

- Den model, som Tangsø Centret har ansøgt om, kommer til at minde meget om den model, vi også har anvendt for de andre centre. Vi vil gerne være med til at give en hjælpende hånd til centrene og holde pengene hjemme i kommunen, siger formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V).

I dag har Tangsø Centret en realkreditgæld på 10,5 millioner kroner. Med omlægningen bliver gælden til Lemvig Kommune på 12,5 millioner kroner, mens rentebyrden til gengæld bliver sat væsentligt ned i de 25 år, lånet kommer til at løbe.

Hvis først familie- og kulturudvalget og siden økonomi- og erhvervsudvalget samt byrådet godkender låneomlægningen, vil det betyde, at Lemvig Kommune skal deponere yderligere 12,5 millioner kroner på en spærret konto.

Endnu et center vil have omlagt lån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce