Få timer før det går løs: Andy er klar til at krydse USA på cykel

Ekstrem-cykelrytteren Andy Haaning Christensen er superspændt, men også afslappet få timer før han står klar på startstregen til verdens hårdeste cykelløb, Race Across America. Arkivfoto: Morten Stricker

Få timer før det går løs: Andy er klar til at krydse USA på cykel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag aften, dansk tid, står Andy Haaning Christensen klar på startstregen til verdens hårdeste cykelløb, Race Across America

Oceanside, USA: Vækkeuret var sat til klokken 6.30 lokal tid, men alligevel var ekstrem-cykelrytteren Andy Haaning Christensen vågnet lidt tidligere tirsdag morgen.

Ved frokosttid i Californien, eller helt præcist klokken 22.18 dansk tid, træder han de første tråd i pedalerne i årets Race Across America. Det sker i Oceanside i Californien, hvor han indleder turen på knapt 5000 kilometer. Inden for tidsgrænsen på 12 dage skal han nå på tværs af USA til målstregen i Anapolis i Maryland på den amerikanske østkyst.

- Det er jo den sidste rigtige nattesøvn, jeg får i lang tid. Jeg var lidt rastløs i går, men jeg faldt godt i søvn og har sovet godt. Kroppen har det godt, og jeg synes jeg er hvor jeg skal være, siger Andy Haaning Christensen, inden det få timer senere går løs i årets udgave af Race Across America.

Det er første gang, Andy Haaning Christensen stiller op i løbet, der regnes for at være verdens hårdeste cykelløb. Tidligere har han fire gange deltaget i Race Across the West, som løber samtidig, men som med sine omkring 1500 kilometer "kun" er en tredjedel af Race Across America.

- Nu begynder første del af min drøm, jeg har glædet mig til gennem flere år. Og forhåbentlig går anden del af min drøm i opfyldelse om et par uger, når jeg er kommet i mål på den anden side af USA. Lige nu er jeg superspændt på løbet, men også afslappet, siger Andy Haaning Christensen, der er født og opvokset i Lemvig, men som for fem år siden flyttede til USA, hvor han i dag bor i Racine i Wisconsin, cirka halvanden times kørsel nord for Chicago.

Hans kone, Birgitte, der er leder af crewet, er også fortrøstningsfuld inden det går løs.

- Jeg synes, han virker klar. Det er gået rigtigt godt i den seneste uges træningslejr i Borrego. Selv om temperaturen var oppe på 40-41 grader, så har det ikke været helt så varmt i det område, som det har været tidligere, og det ser heller ikke ud til at blive så varmt, når vi kører gennem området, siger Birgitte Haaning Christensen.

Hun er som leder af crewet et vigtigt led i, at hendes mand kan komme igennem det anstrengende løb. Hun skal bruge formiddagen, amerikansk tid på at pakke bilen, inden hun og det syv mand store hjælperteam kan rulle bag Andy Haaning Christensen på hans tur.

Andy Haaning Christensen skal selv bruge de sidste timer før løbet på at gøre sig klar. Det sker ved at slappe af, snakke med folk i startområdet og være på Skype med sine forældre i Danmark.

Han har fuld tillid til, at hans crew vil gøre alt for at få ham gennem det lange cykelløb.

- Jeg ved, at jeg ikke selv kan gøre mere for at være klar. Desuden ved jeg, at jeg kan stole på mit crew. Fem af dem har hjulpet mig tidligere til Race Across the West, og når jeg først stoler på folk, så stoler jeg fuldt og fast på dem. Derfor skænker jeg ikke så mange tanker på det, for jeg ved at der er styr på det, der skal være styr på omkring mig. Og er der ikke det, så ved jeg, at der bliver styr på det, siger Andy Haaning Christensen inden det går løs.

Få timer før det går løs: Andy er klar til at krydse USA på cykel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce