Færre fisk og gods over kajkanten

Der landes fisk i Thyborøn, men der er dog hidtil landet færre end i samme periode sidste år. Foto: Kristian Grøndahl

Færre fisk og gods over kajkanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thyborøn Havn oplever tilbagegang i det første halvår af i år

Thyborøn: Efter et par år med rekordomsætning ser det ud til at være stagneret for Thyborøn Havn. I hvert fald sporer man en vis tilbagegang, når man ser på omsætningstallene for de seneste måneder.

Havnen har netop offentliggjort tallene for juli og derfor for årets første syv måneder. De viser, at der er landet både færre konsum- og industrifisk i årets løb, lige som der mindre gods.

Tallene for konsumfisk viser, at der indtil nu er landet 23 procent færre fisk end samme periode sidste år. Fisken er dog solgt til en højere pris end sidste år, så derfor er værdien af den samlede mængde konsumfisk blot faldet 7,4 procent.

Der er også tilbagegang på mængden af industrifisk, men her holder priserne sig til gengæld i top. Der er landet knap 10 procent færre industrifisk end i samme periode sidste år, men til gengæld er værdien af fisken 12,9 procent højere.

På godssiden er det søral, der er de dominerende godsmængder på havnen. Sørallet allene udgør 970.650 tons af de samlede godt en million tons gods, der er landet i Thyborøn indtil nu i år. tallene viser, at der er landet omtrent 10 procent mindre gods i år end samme periode sidste år, og som ventet er der især mængderne af søral, der er faldet.

Nedgangen er ikke på nogen måde katastrofal, for som nævnt har de seneste to år været rekordår for Thyborøn Havn. Tallene for 2018 ligger fortsat et godt stykke over gennemsnittet for de foregående fem år.

Omsætning
Så meget er der landet i Thyborøn frem til 1. august i år:Konsumfisk: 9.784 tons (nedgang på 23 procent)

Konsumfisk værdien: 227,458 millioner (nedgang på 7,4 procent)

Industrifisk: 199.914 tons (nedgang på 8,7 procent)

Industrifisk værdien: 344,858 millioner (fremgang på 32 procent)

Gods: 982.404 tons (nedgang på 9,8 procent)

Færre fisk og gods over kajkanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce