Feriegæster spotter sæler i nød

Sælen her er i hvert fald ikke i nød. Den nyder blot livet på stranden. Arkivfoto

Feriegæster spotter sæler i nød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrenes Vagtcentral 1812 har på de første tre dage af efterårsferien modtaget 53 opkald fra borgere, der mener, de har fundet en sæl i nød. Men sælerne er sjældent i nød.

Vestkysten: Efterårsferien giver travlhed hos Dyrenes Beskyttelse, der driver Dyrenes Vagtcentral. Her kan alle ringe ind, hvis de finder dyr i nød - og det mener rigtig mange, at de finder på Vestkysten.

Vagtcentralen har alene de første tre dage af efterårsferien modtaget 53 opkald fra borgere, der mener, de har fundet en sæl i nød, og de fleste opkald kommer netop fra de områder, der tidligere udgjorde Ringkøbing og Nordjyllands amter. Her bliver der fundet sæler, der ligger alene på stranden, eller sæler der ser syge ud.

Det er netop i skolernes ferieperioder, at telefonerne på Dyrenes Vagtcentral kommer på overarbejde, og denne efterårsferie er altså  ingen undtagelse, men sælerne er de fleste tilfælde ikke i nød. De er sandsynligvis bare ved at hvile sig i sandet.

- Man kan næsten mærke på antallet af opkald, at nu har folk fået fri og er taget en tur på stranden. Her ser de en sæl, der ligger midt i det hele, og det er folk ikke vant til og antager i mange tilfælde, at sælen må være i nød, forklarer Camilla Jensen, der er leder af Dyrenes Vagtcentral.

Men det er meget sjældent, at sælerne egentlig er i nød, forklarer hun:

- Sæler kan ikke opholde sig i havet hele tiden. De har faktisk behov for hvile på en strand eller sten.

Størstedelen af borgerne melder om sæler, der ligger alene på stranden eller sæler, der ser syge ud.

- Når folk ringer til os, fordi de ser en sæl ligge alene på stranden eller ser syg ud, så husker vi altid borgeren på, at det er helt normalt for sæler, at hvile sig på stranden. Der er derfor ikke noget usædvanligt ved, at den blot ligger i sandet, siger Camilla Jensen.

Har sælen derimod tydelige skader eller tegn på sygdom opfordrer hun til at ringe til Dyrenes Vagtcentral på 1812, der ud fra sælens tilstand kan vejlede om, hvorvidt den er i nød.

Det er dog altid vigtigt at holde afstand til sæler, da de er vilde dyr, der vil finde det truende, hvis et menneske nærmer sig.

Feriegæster spotter sæler i nød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce