Fisk for en milliard på havnen

Der blev landet godt med fisk i Thyborøn i 2018. Pressefoto

Fisk for en milliard på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang runder Thyborøn Havn en milliard i omsætning alene på fisk, men det er næppe nok til at udløse et rekordregnskab

Thyborøn: Aldrig tidligere er der landet fisk for så mange penge, som der blev på Thyborøn Havn i 2018. For første gang i havnens historie blev der landet fisk for over en milliard kroner.

- Det er en milepæl, der her er nået, og det er vi utroligt stolte af, siger Jesper Holt Jensen, direktør Thyborøn Havn.

Den hidtidige rekord er fra 2016 og lød på 920 millioner kroner. I 2018 nåede den samlede landingsværdi 1,01 milliarder kroner.

Selvom året var præget af lidt færre mængder på konsumfiskeriet, så var prisen på fisk høj gennem hele 2018. Det kompenserede for den mindre mængde. Til gengæld blev der i 2018 landet rigtig meget proteinfisk til fiskemelsfabrikken TripleNine - og til gode priser. Til sammen betød det, at landingsværdien for første gang nogensinde passerede den magiske milliard i Thyborøn.- Det er fantastisk at runde milliarden med 1,01 milliard kroner, og det er helt klart med til at fastholde Thyborøn Havn som en af de største og mest aktive fiskerihavne i Danmark. Det kan vi kun glæde os over, siger direktør Jesper Holt Jensen.

- Havnen har de seneste år investeret i fiskeriet, og vi investerer fortsat. Derfor er det fantastisk at se, at det bærer frugt for de fiskere, som lander fisk i Thyborøn. Og det gør os ligeledes fortrøstningsfulde overfor vores igangværende investeringer i nye faciliteter til fiskeriet, siger Jesper Holt Jensen med tanke på det omfattende byggeprojekt, der netop nu er i gang ved TripleNine. Her anlægges nye lossekaj, som forventes at stå færdig i 2020.

Godsmængden nåede i 2018 ikke rekordniveauet fra 2017, men 2018 blev alligevel et rigtig godt godsår. I 2018 blev der ind- og udskibet 1,56 millioner tons gods over kaj, hvilket for 3. år i træk placerer havnen blandt de 10-15 største godshavne i Danmark.

- Vi ligger nu stabilt over 1,5 millioner tons gods om året - faktisk for tredje år i træk. Det er den liga, vi gerne vil ligge i som Midt- og Vestjyllands erhvervshavn. Og da vi kan forklare nedgangen i forhold til 2017, så forventer jeg allerede nu, at også 2019 bliver et rigtigt godt år på godssegmentet, siger Jesper Holt Jensen.

Efterspørgslen på søral var høj gennem hele året, men da der manglede fartøjer til at indvinde grus midt på året, oplevede man en tilbagegang.

Regnskabet for 2018 er ikke gjort op endnu, men der er ikke tvivl om, at den store aktivitet på både fiskeri og godsområdet smitter af på havnens regnskab. Det bliver også i 2018 et af de bedre år, selvom Jesper Holt Jensen i skrivende stund ikke helt tør love, at det også bliver et rekordår rent økonomisk.- Vi må vente og se det endelige regnskab. Jeg tør dog godt love, at det kommer til at ligge på niveau med de seneste års rigtig gode resultater. Men det er også nødvendigt, da vi i disse år investerer meget i havnens faciliteter både indenfor fiskeri og gods, siger Jesper Holt Jensen.

Fisk for en milliard på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce