Flere stande på Håndarbejdsfestivalen i 2018-udgaven

Håndarbejdsfestivalen i Gudum Sognehus blev en stor succes sidste år, og den gentages i år i den første weekend i februar. Arkivfoto: Morten Stricker

Flere stande på Håndarbejdsfestivalen i 2018-udgaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år var der 25 stande i Gudum Sognehus - i år er 38 udstillere på plads i den første weekend i februar

GUDUM: Sidste år tog Lise Christiansen og Dorte Balle initiativ til at afholde en Håndarbejdsfestival i Gudum Sognehus - og det blev en stor succes med godt 1100 besøgende på festivalens to dage. Det var derfor naturligt for de to ildsjæle at forsøge at gentage succes'en i år, og det sker i weekenden den 3. og 4. februar fra kl. 10 til kl. 16.

- Fra både udstillere og gæster fik vi mange positive kommentarer ved sidste års festival, og mange udstillere var allerede klar til at bestille plads, da Håndarbejdsfestivalen lukkede i 2017. Vi har også lyttet til kommentarer om, at det måske ville være en god idé at have stande, der også henvendte sig til mandlige gæster, så det har været nogle af de overvejelser, vi har arbejdet med, da vi skulle sammensætte Håndarbejdsfestivalens 2018-udgave, fortæller Lise Christiansen, der nævner trædrejning og et lokalt ølfirma som nye udstillere.

Resultatet er blevet en festival med hele 38 stande - og yderligere fire udstillere står på venteliste.

- Vi er meget glade for den store opbakning og glæder os til Håndarbejdsfestivalen 2018. Igen i år er det en meget bred udstilling med mange forskellige slags husflid og andre former for hobby, der kan inspirere gæsterne til måske selv at gå i gang derhjemme, siger Lise Christiansen.

Sognehuset bliver fyldt

Med 38 stande til festivalen bliver Gudum Sognehus fyldt til sidste kvadratmeter med udstillinger og arbejdende stande.

- Vi rykker lidt rundt på nogle stande i forhold til sidste år, men selv om der bliver mange stande, så skal der også være god plads til, at gæsterne kan komme rundt i huset, siger Lise Christiansen.

Nyt i forhold til sidste år bliver, at man på flere stande kan få lov til selv at prøve kræfter med materialer og teknikker. Disse mindre workshops afløser sidste års fælles workshops, der var lidt vanskelige at planlæge og afvikle.

Markedspladsen er et tiltag, som man også finder i år på festivalen. Her finder man sætte alle former for hjemmegjorte ting til salg som strik, træskåle, filtnisser eller pilekurve.

- Vi mærker klart den stigende interesse for forskellige håndarbejder og andre sysler. Det handler nok om, at selvgjort er velgjort - at mange gerne selv vil lave produkter, der kan bruges i hverdagen. Og vi tror derfor på, at Håndarbejdsfestivalen vil blive besøgt af endnu flere gæster i år end sidste år, siger initiativtagerne.

Udover Lise Christiansen og Dorte Balle står en stor kreds af frivillige hjælpere bag Håndarbejdsfestivalen. Der skal løses mange praktiske opgaver med entré, café og nattevagter, og uden de frivillige var det slet ikke muligt at stable arrangementet på benene.

- Det er altså imponerende at opleve den store velvillighed blandt de frivillige, og det gør sammenholdet i kredsen bag festivalen endnu større, siger Lise Christiansen.

-

Flere stande på Håndarbejdsfestivalen i 2018-udgaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce