Vi bruger cookies!

folkebladetlemvig.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.folkebladetlemvig.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Fodgængere får bedre plads på Engen

Sådan kan Engen i Lemvig komme til at se ud, når den står færdig, om end der bliver skåret i nogle grønne områder for at give bedre plads til fodgængere. Illustration: Lemvig Kommune

Fodgængere får bedre plads på Engen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne fastholder fortsat den løsning, som de lokale butikker peger på, men vil dog sikre fodgængerne endnu bedre

Lemvig: Politikerne i Lemvig Kommunes teknik- og miljøudvalg er i gang med detailprojekteringen af Engen i Lemvig, der efter planen skal renoveres.

Udvalget har tidligere vedtaget et forslag, der ville tillade dobbeltrettet kørsel, hvilket gav protester fra de lokale butikker i byen. Derfor arbejdes der nu med en omlægning, der i højere grad følger de lokale ønsker. Det indebærer, at trafikken i store træk bliver ledt rundt om parkeringspladsen på samme måde, som det sker i dag.

Administrationen fik derfor til opgave at detailtegne et projekt, som mandag blev præsenteret for udvalget. Den vil give 162 parkeringspladser på 2,5 meters bredde, som dermed bliver lidt bredere end de nuværende pladser. Samtidigt foreslog administrationen at inddrage seks pladser for at få plads til mere grønt i området.

Den løsning faldt dog til jorden i udvalget. Her vurderede man, at der var brug for at sikre fodgængerne bedre, når de var på vej mod Kvickly.

- Vi ønsker en tydelig passage til de gående fremfor at lave flere grønne områder, siger udvalgsformand Steffen Damsgaard.

Derfor skal der fortsat arbejdes videre med et forslag, hvor de seks parkeringspladser bliver bevaret mod, at der skabes en trafiksikker passage for fodgængere i den modsatte ende af pladsen.

- Vi skal også have projektet diskuteret med Kvickly, inden vi kan godkende et projekt, siger Steffen Damsgaard.

En del af omdannelsen indebærer også, at den eksisterende trappe mellem Kvickly og Frederiksgade skal forskønnes. Kvickly ejer en del af arealet og skal derfor være med til at udforme det nye forslag.

- Derfor kommer vi til at se forslaget på dagsordenen igen, siger Steffen Damsgaard.

Fodgængere får bedre plads på Engen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.