Frikendt for at fælde træer i Frederiksgade

Sagen om en række fældede træer ved Frederiksgade ser ud til at være endeligt afgjort. Arkivfoto

Frikendt for at fælde træer i Frederiksgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langvarig sag om træfældning er endeligt afgjort

Holstebro/Lemvig: Sagen om beskæringen af en række træer på skrænten mellem Højbovej og Frederiksgade ser nu ud til at være endeligt afsluttet.

Mandag blev sagen behandlet ved byretten i Holstebro, hvor Allan Laursen var tiltalt for hærværk. Men sagen endte med en frifindelse. Det oplyser Retten i Holstebro.

Allan Laursen selv er glad for frifindelsen.

- Jeg havde forventet en frifindelse, men det var også rart at få rettens ord for det. I det hele taget syntes jeg ikke, at jeg skulle have været i retten, for sagen havde ikke karakter af at være hærværk, siger han.

Han fortæller, at han gennem hele forløbet havde været i god tro, og at vidner kunne bekræfte, at han ved flere lejligheder havde spurgt om lov og fået tilladelse til at beskære træerne.

Sagen begyndte i efteråret 2017, da Allan Laursen mundtligt havde aftalt med en nu tidligere nabo på Højbovej, at en række træer på naboens grund skulle beskæres. Det havde været en aftale mellem naboerne gennem flere år at gøre det, og derfor hyrede han et professionelt firma til at stå for beskæringen.

Det viste sig dog efterfølgende, at hovedparten af træerne stod på en grund, der tilhører Lemvig Boligudlejnings ejendom på Frederiksgade. Derfor lagde Kristian Kirkegaard, der er ejer af Lemvig Boligudlejning, en civil sag an mod Allan Laursen med henblik på at få erstatning for de ødelagte træer. Kristian Kirkegaard havde forlangt 793.000 kroner i erstatning, da det var vurderingen fra en syns- og skønsmand, at det ville blive prisen for at reetablere de beskårede træer.

Kort før jul blev Allan Laursen i den civile retssag dømt til at betale 200.000 kroner i erstatning til Lemvig Boligudlejning, og den dom valgte begge parter at acceptere.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kristian Kirkegaard til dommen.

Anklagemyndigheden har nu to uger til at vurdere, om hærværkssagen skal ankes til Landsretten.

Frikendt for at fælde træer i Frederiksgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce