Gantriis-året starter med en stor fest

Forberedelserne til Gantriis-året er i fuld gang. her ses Benny Vejlby med en af de store striber fra tegneserien, som beskriver Lemvig. Arkivfoto

Gantriis-året starter med en stor fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lemvig Kommune har bevilget 80.000 kroner for at sikre økonomien i arrangementer i 100 året for tegneren bag "Livets gang i Lidenlund"

Lidenlund: Lemvig Kommune har nu sagt ja til at sikre det økonomiske grundlag for en række aktiviteter, når 100-året for tegneren Henning Gantriis markeres i indeværende år.

Henning Gantriis, der skabte tegneserien "Livets gang i Lidenlund" med Lemvig som udgangspunkt, ville 1. februar være blevet 100 år, og det skal markeres.

Økonomi- og erhvervsudvalget har netop bevilget 80.000 kroner, så der dels kan laves en fødselsdagsfest 1. februar, dels kan laves en tegneseriefestival.

Der er nedsat en arbejdsgruppe, som arbejder med en lang række aktiviteter i Gantriis-året.

Tættest på står en fødselsdagsfest på Gantriis' 100 års dag 1. februar. Festen vil foregå på Hotel Lidenlund, og den foreløbige plan går på, at der startes med en middag for indbudte og gæster, som selv betaler for at være med. Herefter er der offentlig og gratis fødselsdagsfest på hotellet, hvor alle kan være med. Der er dog en begrænsning på 150 deltagere. Her vil der være underholdning og taler. Arrangørerne vil snarest melde ud om detaljer om festen, og hvordan man tilmelder sig.

"Livets gang i Lidenlund" har gjort Lemvig kendt over hele landet, og 100-året for Gantriis vil blive brugt til en række arrangementer, der markedsfører byen.

Der er allerede udkommet en Lidenlund-kalender for 2018, og herudover er der en række foredrag planlagt om Gantriis, tegneserien med videre.

Der vil blive lavet en stor landsdækkende konkurrence om at lave en ny tegneserie, og der vil mod slutningen af året blive en tegneserie-festival.

Der vil komme udsmykninger og markeringer af Gantriss' betydning for byen, og en gruppe arbejder på at lave en folder til byvandring, hvor man kommer rundt i Lemvigs Lidenlund.

Og så bliver der i juli fire Lidenlunddage på onsdage, hvor man vil synliggøre Lemvig/Lidenlund over for de mange turister og gæster i området.

Her vil være en række aktiviteter med Lemvig handel, og der er længe åbent i butikkerne. Der skal være musikalske indslag, så man kan holde på byens gæster til hen på aftnen.

Gantriis-året starter med en stor fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce