Godt Legetøj lukker i sensommeren

Finn Andersen har valgt at lukke Godt Legetøj i Lemvig i sensommeren. Foto: A.P. Christensen

Godt Legetøj lukker i sensommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finn Andersen har ikke kunnet finde en køber til forretningen på Aagade i Lemvig.

LEMVIG: Endnu en detailforretning i Lemvig har valgt at dreje nøglen. Det er legetøjsforretningen Godt Legetøj på Aagade, og indehaveren Finn Andersen ville gerne have fundet en ny indehaver til butikken, men det har ikke kunnet lade sig gøre.

- Vi har så i stedet valgt at lukke ned i sensommeren. Jeg er fyldt 65 år, og min kone, Bodil, er 63 år, så nu vil vi trappe ned arbejdsmæssigt og bruge tiden på mange andre ting, siger Finn Andersen.

Han er oprindelig uddannet snedker og arbejdede en årrække som værkfører og driftsleder på fabrikker i Herning og Vildbjerg.

- Både Bodil og jeg stammer fra Holstebro, og vi har altid vidst, at vi gerne ville være selvstændige på et tidspunkt. Det blev vi så i 1985, da vi købte en forretning i Sunds. Det var en kombineret boghandel og papirhandel, og senere åbnede vi også forretninger i Vildbjerg og Holstebro, så det var en hektisk tid, husker Finn Andersen.

Sygdom gjorde, at parret flyttede til Holstebro og solgte forretningen i Sunds. I stedet blev kræfterne brugt på legetøjsforretningen i Holstebro samt i Vildbjerg-afdelingen.

- Vi valgte at lukke Lege-Kæden i Holstebro for tre år siden. Lokalet var ikke stort nok til at drive en tidssvarende butik, og vi havde jo også købt vi Lege-Kæden i Lemvig, der dengang lå i Vestergade. Det var i april 2012, og tre måneder senere flyttede vi til den nuværende placering på Aagade, fortæller Finn Andersen.

I december 2017 blev forretningen i Vildbjerg med tilhørende ejendom afhændet.

Kendt for sine markante holdninger

Finn Andersen har været aktiv i Lege-Kædens bestyrelse, og han har også taget sin tørn i Lemvig Handel.

- Nogle mener nok, at jeg har nogle markante holdninger, men det synes jeg hører til min tilværelse, siger Finn Andersen, der mange gange har udtrykt sin bekymring over udviklingen i detailhandelen - også i Lemvig.

- Kunderne i Lemvig Kommune skal tænke på, hvad der sker, hvis flere og flere butikker må lukke i lokalområdet. Et godt handelsliv er jo med til at trække folk til byen - både turisterne og fra nabobyerne. Hvis vi ikke kan give dem en god oplevelse ved for eksempel at have mange forskellige butikker, så vælger de at tage andre steder hen. Og de lokale kunder bør efter min mening give butikkerne i Lemvig chancen, før de enten vælger at køre udenbys eller købe alt på nettet, påpeger Finn Andersen.

Netop nethandelen er eksploderet i de senere år, og denne handelsform er kommet for at blive.

- I vores branche er det bare således, at alle produkterne på hylderne i Godt Legetøj er godkendt efter de strenge krav, der findes i Danmark. Det samme gælder produkter, som man kan finde på danske hjemmesider. Handler man i stedet på kinesiske hjemmesider, har man som forbruger ingen garanti for, at produkterne er i orden. De kan være fyldt med giftige stoffer, så jeg plejer at sige, at jeg står inde for mine kunders børns sikkerhed. For det gør jeg helt reelt, siger Finn Andersen.

Jagten på rabatter i de fysiske butikker er også et forhold, som Finn Andersen har en holdning til:

- Det er nogle gange, som om kunderne tror, at det er stjålne varer, jeg sælger - altså varer, som jeg er kommet gratis til, for kravet om at få mindst 20 procent i rabat er helt almindeligt i dag og fører til mange diskussioner med kunderne. I dag bliver detailhandelen presset fra alle sider, så vi tjener i det daglige kun ganske få procenter på vores varer, siger Finn Andersen.

Tid til oplevelser

Bodil og Finn Andersen har altid haft lyst til at rejse - og det håber de at få bedre tid til, når Godt Legetøj lukker i sensommeren.

- I første omgang planlægger vi en tur tilbage til Portugal, hvor vi opholdt os nogle måneder tilbage i 1977. Og så længe helbredet tillader det, vil vi gerne se eller gense andre spændende steder.

Godt Legetøj lukker i sensommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce