Gør klar til nyt oprensningsarbejde

Thyborøn Havn vil gerne sikre indsejlingen gennem Kanalen med 10 meter vand. Arkivfoto

Gør klar til nyt oprensningsarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thyborøn: Thyborøn Havn ser frem til at få en ny opgave i løbet af 2020. Det er nemlig skrevet ind i den nuværende finanslov, at Thyborøn Havn selv skal overtage ansvaret for at oprense sejlrenden i Thyborøn Kanal fra 2020.

Det er en opgave, der indtil nu har været placeret hos Kystdirektoratet, men havnen har længe selv ønsket at få opgaven og de penge, som følger med arbejdet.

- Nu ser det ud til, at vi får ansvaret 1. januar 2020, og så vil vi gerne være klar, siger havnedirektør Jesper Holt Jensen.

Havnen har nemlig et stort ønske om at grave renden dybere. Det har Kystdirektoratet ikke ønsket at gøre, da den ikke har haft pengene til arbejdet. Det er dog et tvingende nødvendigt arbejde, vurderer Jesper Holt Jensen, som derfor ser frem til at få oprensningsopgaven og dermed muligheden for at lave en uddybning.

- Men vi skal selvfølgelig først have lavet en VVM-undersøgelse. Derfor går vi allerede nu i gang med at undersøge, hvordan den skal laves, siger Jesper Holt Jensen.

Sådan en undersøgelse skal vise, om en uddybning vil få konsekvenser for det omkringliggende miljø og kan derfor blive afgørende for, om havnen får tilladelse til at rense op til 10 meter. Jesper Holt Jensen håber ikke, det vil være et problem.

- Havnene fremover kommer til at skille sig ud på vanddybden, for skibene bliver større og større. Vi har jo også forberedt de nye havneanlæg ved blandt andet TripleNine, så de er klar til en vanddybde på 10 meter, siger Jesper Holt Jensen.

I første omgang er der dog blot ni meter vand ved de nye kajanlæg, men det er alligevel nødvendigt med 10 meter i Kanalen.

- Selv om ni meter ofte er nok ved kajkanten, er der så store dønninger i Kanalen, at der er brug for 10 meter, siger Jesper Holt Jensen.

Allerede i dag har der flere gange været eksempler på skibe, der har skrabet bunden i Kanalen, når de sejler ind til Thyborøn.

Gør klar til nyt oprensningsarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce