Håber på konkurrence

Regionrådsmedlem Jørgen Nørby (V) fotograferer arbejdet. Foto: Benny Gade

Håber på konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Regional Udvikling håber, at begge forsøg ved Høfde 42 vil være i stand til at rense det gamle giftdepot ved Høfde 42

Tangen: - Det her er forhåbentligt starten på en oprydning, siger formanden for Region Midtjyllands udvalg for Region Udvikling, Jørgen Nørby (V).

Han besøgte onsdag det igangværende gravearbejde ved Høfde 42 for ved selvsyn at se det gamle giftdepot blive genåbnet for første gang i 37 år. Målet er at grave 130 tons jord op, der skal bruges i to forsøg, hvor Forsum og Krüger skal vise, om de er i stand til at fjerne pesticider og kviksølv fra jorden.

- Jeg håber faktisk, at begge processer vil lykkes, siger Jørgen Nørby, der gemmer på en lille købmand:

- Så bliver der nemlig konkurrence på prisen, når giftdepotet en dag skal renses op, siger han.

Men først og fremmest vil han glæde sig, hvis staten bliver frataget et økonomisk argument for ikke at rense depotet op.

- Der vil være pokkers til forskel på, om vi graver depotet op og kører det hele i deponi et sted, hvor man dybest set ikke ønsker det, eller på at få det renset og måske genbruge de ting, der ligger i depotet. Derfor er der perspektiv i arbejdet - og forhåbentligt vil det også gøre det muligt at rense depotet op på en billigere måde end hidtil antaget, siger han.

Håber på konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce