Hvorfor skal vi snydes for fjernvarme

Flemming Henningsen med underskrifterne fra samtlige husstande i Rom by, og som nu er afleveret til Lemvig Kommune i forsøget på at få fjernvarme til ejendommene. Foto: Lars Kamstrup

Hvorfor skal vi snydes for fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboerne i Rom by forsøger at få kommunen til at påvirke Lemvig Varmeværk, så den aflyste fjernvarme alligevel kan blive til noget

Rom: Blandt beboerne i Rom by, der ligger langs Ringkøbingvej, har der i flere år været forventning om, at man ville komme med på fjernvarmenettet fra Lemvig Varmeværk, når varmeværket ville koble industriområdet længere mod syd i Rom på nettet.

Men stor er overraskelsen nu over, at man på Lemvig Varmeværk har ændret planer, som Rom by nu ikke længere er en del af planen for udbygningen af fjernvarmenettet.

Her i bladet har formand Sonny Finn Jørgensen forklaret, at det ikke længere er en ledning langs med Ringkøbingvej, der er planen. Nu skal ledningen gå direkte over markerne til Ramme. Og man vil så undersøge, om Lomborg og Industriområdet i Rom kan komme med. Alt afhænger af interessen for at komme med og økonomien. Der er dermed ikke økonomi i at lave en ledning til Rom by, da der ikke er beboere nok, lyder forklaringen, som en af beboerne i Rom by har fået via korrespondance med varmeværket.

- Jeg flyttede til Bækkelundvej i 2009, og allerede dengang var det på tale med fjernvarmen. Jeg har så siden talt med politikere, for eksempel formanden for teknisk udvalg på det tidspunkt, Jørgen Nørby (V), og han mente også, at vi i Rom by ville få fjernvarme, siger Flemming Henningsen.

Da der så ikke skete noget, blev Flemming Henningsen utålmodig, og han kontaktede Lemvig Varmeværk. Stor var hans undren, da han fik det svar, at Rom by ikke længere var med i planerne.

- Jeg fyrer med olie, og det må da også være i kommunes interesse at få os med på fjernvarmen, når man tænker på den landdistrikt-politik, man gerne vil føre. Der er kun et par kilometer fra Rom by til varmeværket, og hvorfor kan vi så ikke komme med, når andre villa- og industrikvarterer kan, siger Flemming Henningsen.

Og når varmeværket ikke vil, så forsøger beboerne i Rom by at få politikerne vækket. De har lavet en underskriftsindsamling, hvor samtlige husstande i Rom by har skrevet under. Den er afleveret til Lemvig Kommune med håbet om, at kommunen vil påvirke Lemvig Varmeværks beslutning.

Og i første omgang har man fået råbt politikerne op.

- Vi har endnu ikke modtaget en projektbeskrivelse fra Lemvig Varmeværk for udbygningen mod Ramme, Lomborg og Rom, så det er også nu, vi skal tale om det, hvis det skal være en mulighed at få Rom by med. Naturligvis er det i kommunens interesse, at vi har så mange som muligt på fjernvarmenettet, men der er jo også en økonomisk side af sagen, mener formanden for teknisk udvalg, Steffen Damsgaard (V).

Lemvig Kommune vil derfor tage et møde med Lemvig Varmeværk for at høre om mulighederne.

- Efterfølgende tager vi så et møde med beboerne i Rom by. Om det er med en positiv udmelding om mulighederne eller ej, det ved vi jo ikke på nuværende tidspunkt. Men vi tager møderne snarest muligt, lover udvalgsformanden.

Hvorfor skal vi snydes for fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce