Kendt købmand stopper efter 30 år

Efter mere end 30 år som selvstændig købmand på Industrivej i Lemvig har Bent Pedersen valgt at stoppe med udgangen af september måned. Foto: A.P. Christensen

Kendt købmand stopper efter 30 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bent Pedersen har i over 30 år drevet købmandsbutikken på Industrivej i Lemvig. Søndag den 30. september bliver hans sidste arbejdsdag bag disken

LEMVIG: Han er født og opvokset i Randers, hvor han også er uddannet købmand. Efter læretiden arbejdede han blandt andet i Herning og Holstebro, før han for godt 30 år siden sammen med sin daværende hustru, Inger, købte købmandsbutikken på Industrivej i Lemvig. Og her har han så været siden. Først som Dako og siden som IB Marked, De Friske, Spar og nu Min Købmand.

På dåbsattesten står der Bent Erik Pedersen, men i Lemvig er han kendt som "Bent Købmand" eller "Bent IB".

- Jeg er fyldt 62 år, og nu er tiden kommet til at stoppe som selvstændig købmand. Det er et valg, jeg selv har truffet, og jeg har det helt fint med beslutningen, siger Bent Pedersen.

Han lægger dog ikke skjul på, at tilværelsen som selvstændig købmand i Lemvigs vestlige bydel har været en fantastisk rejse.

- Jeg har altid haft nogle dygtige og engagerede medarbejdere, og desuden har kunderne været trofaste og loyale, så der også har været basis for at drive en købmandsforretning af denne størrelse på Industritorvet, siger Bent Pedersen.

Han er også kendt for at drive forretningen efter nogle ikke helt almindelige principper.

- Jamen, det har jeg jo gjort for kundernes skyld. For eksempel kører vi stadig varer ud - og det fortsætter naturligvis, siger købmanden med et smil.

Åbningstiderne har også været en emne, hvor Bent har haft sit markante synspunkt.

- Jeg har altid været imod, at vi som den lille købmand skulle holde åbent lørdag eftermiddag og hele søndag, men det blev jeg så nødt til - og det har faktisk vist sig at være en rigtig god idé, selv om der ligger mange ekstra arbejdstimer i denne ordning, siger han.

Tid til andre aktiviteter"

Mandag den 1. oktober er han ikke længere købmand, men helt uden arbejde regner han ikke med at være i de kommende år.

- Jeg tror ikke, at jeg kan stoppe helt på arbejdsmarkedet, så mon ikke jeg finder et eller andet deltidsjob. Jeg har også sagt til den nye købmand, at jeg gerne vil hjælpe til i butikken, hvis det er nødvendigt, siger Bent Pedersen.

Ellers ser han frem til, hvad han kalder "et helt nyt liv" med mere tid til at cykle, til at gå på jagt og til at passe de to børnebørn.

- Så er jeg også nygift, idet jeg blev gift for en måned siden med Jette. Vi har købt hus på Høgevej, og det skal sættes i stand. Og vi vil gerne rejse lidt mere, end der har været tid til.

Til Bents fritidsinteresser hører også fodbold - dog kun som inkarneret FCK-tilhænger.

- Jeg er tilfreds med, at alt nu er faldet på plads, og jeg ser frem til at have den sidste arbejdsdag i købmandsforretningen overstået.

Kendt købmand stopper efter 30 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce