Krabbefestival i større version

Også i år vil der være masser af smagsprøver og smagsoplevelser på Krabbefestival. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Krabbefestival i større version

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krabbefestival 14.-15. september bliver endnu større end succes-starten sidste år

Lemvig: Det var en succes, da der blev holdt Krabbefestival på Lemvig Havn sidste år, og nu er planen klar for en gentagelse. Krabbefestivalen bliver afviklet fredag 14. september og lørdag 15. september.

Det bliver med musik, workshops, hygge, konkurrencer og aktiviteter for børn og voksne, lyder det fra arrangør-gruppen.

Fødevarer er en vigtig del af krabbefestivalen. Den traditionelle kogte krabbeklo med godt brød og hvidløgsmayo passer til mange lejligheder, men krabber kan nydes og tilberedes på mange andre måder. Derfor er der forskellige krabbe-retter på menuen i løbet af festivalen: Til åbningsfrokosten, i Streetfood-teltet og til kokken Jesper Krabbes i alt fire grill-timer på Mathildes Kaj. Her får 16 deltagere ad gangen en særlig oplevelse med det velsmagende skaldyr. Billetter koster 150 kroner og købes forud.

Krabben får selskab af andre føde- og drikkevarer, der lige som sidste år kan opleves i et stort telt centralt på Lemvig Havn med både salg og smagsprøver. Der er også et hjørne med geofood, som er fødevarer, der har et særligt tilhørsforhold til egnen og Geopark Vestjylland.

En af nyskabelserne i år er Streetfood-teltet, hvor lokale spisesteder tilbereder lette retter og snacks, både med og uden krabber, der nydes ved et langbord. Levende musik giver den rette festivalstemning.

- Vi vil gerne, at Krabbefestivalen byder på oplevelser og måltider for enhver smag og enhver pengepung. Med Streetfood-teltet får vi netop en stor variation i retter og serveringer. De mindre serveringer i Stretfood-teltet gør det muligt at smage flere forskellige retter, for dem der gerne vil det, siger turistchef Kristian Hansen.

En anden ny ting er, at man på festivalen kan købe krabbekroner, som man skal betale med i blandt andet Streetfood-teltet. En krabbekrone svarer til 20 kroner. Mønterne kan også bruges til at betale med andre steder på festivalen. Flere af byens butikker vil være "krabbe-butikker" under festivalen med særligt gode festival-tilbud, der kan købes for et antal krabbekroner.

En festlig åbningsfrokost om fredagen skyder festivalen i gang. Richard Ragnwald underholder, mens gæsterne nyder de velanrettede tallerkener med krabber, lokale fisk og fødevarer samt kaffe og kage. En enkelt genstand er også med i prisen på 150 kroner. Der er plads til 200 gæster. Billetter købes forud.

Hen over sommeren kommer de sidste aktiviteter og workhops på plads. Styregruppen præsenterer det endelige program i august.

- Vi har flere aktiviteter, workshops og ideer på vej. Programmet i år er endnu større end sidste år og viser, at Krabbefestivalen udvikler sig til en årlig tilbagevendende begivenhed. Havnen og Lemvigs gågader kommer til at summe af liv, tilbud og aktiviteter for store og små, siger handels og -eventchef Michael Vendelbo.

Lemvig Havn bliver den centrale ramme om mange af begivenhederne. Havnegade lukkes i år og Kirketorvet omdannes til eventområde for hele familien, så festivalstemningen rykker også op i gågaderne.

Krabbefestival i større version

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce