Kritikere om millioner til Høfde 42: Åbenlyst at pengene ikke forslår

Bjarne Hansen vælger at være optimist, men er opmærksom på, der stadig skal skaffes mange millioner kroner. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Kritikere om millioner til Høfde 42: Åbenlyst at pengene ikke forslår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vil blive væsentligt dyrere at rense op i både Høfde 42 og på den gamle fabriksgrund end de penge, som regeringen og Dansk Folkeparti har afsat.

Tangen: Der er ikke mange roser til regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti efter søndagens aftale, der overdrager ansvaret for jordforureninger til staten samtidigt med, at 600 millioner kroner bliver øremærket oprensninger.

Signe Munk, der er næstformand for SF, har bidt mærke i, at aftalen vil give 150 millioner kroner til at rense op på Høfde 42, hvilket vil være alt for lidt.

- Det koster mellem 250-600 millioner kroner alene at fjerne giftdepotet på Høfde 42. Oveni kommer forureningen på den gamle fabriksgrund til samme pris. Det er jo åbenlyst at pengene slet ikke forslår, siger hun.

Af de 600 millioner kroner er det kun de 100 millioner kroner, der er nye. De 500 øvrige millioner skal findes ved besparelse på centralisering af jordforureningsområdet.

- Det er lidt svært at se hvor Regeringen vil finde de penge uden at indsatsen idag skæres ned. Regionerne har i forvejen prioriteret benhårdt, siger Signe Munk.

Hun frygter derfor, at det vil svække området, at ansvaret bliver centraliseret, fordi nogle af de erfarne medarbejdere vil vælge ikke at flytte med. Derfor kalder hun aftalen for dårligt nyt for jordforureningerne landet over.

Dejlige penge

Til gengæld er miljøforkæmperen Bjarne Hansen, Thyborøn, mere positivt indstillet.

- De 100 millioner kroner er nye penge, og det er selvfølgelig dejligt. Vi skal desværre bruge mange flere, men det kan blive et første skridt på vejen, siger han.

150 millioner kroner frygter han bliver brugt på nye og omfattende undersøgelser, men de vil formentligt ikke give nogen større oprydninger.

- Nu må vi se, om udspillet er en del af deres valgkampstaktik. Jeg havde hellere set, at pengene var kommet lige efter et valg. De kan hurtigt komme ud at flyve igen. Men jeg vælger at se positivt på det og sige, at nu kommer vi i gang, siger han.

Kritikere om millioner til Høfde 42: Åbenlyst at pengene ikke forslår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce