Kultur - det kan man også vise om natten

I gården ved Tobaksfabrikken lavede Anne Marie Nielsen ved at lave en skulptur i is, som nordlyset spillede i - hjulpet på vej af en svag belysning, af farver og af salt. Saltet fik isen til at smelte og farven til at løbe. Foto: Benny Gade

Kultur - det kan man også vise om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lemvig: Tirsdag aften var der kulturnat i Lemvig med mange tilbud til byens borgere, og som altid var der også i år nye tilbud på plakaten. På Hotel Lidenlund genopstod stemningen fra Lemvig Pavillon for en aften, idet der blev danset til et levende orkester, der spillede de gamle toner. I Tobaksgårdens gård arbejdede Anne Marie Nielsen med en flygtig isskulptur, hun kaldte for "Nordlys". Isen blev belyst og malet med farver, der løb ned af isens sider og illuderede det flotte nordlys.

Lemvig Bibliotek var som sædvanligt et af omdrejningspunkterne i Kulturnatten, hvor der skete flest ting. Hvor tit møder man for eksempel en levende hest på et bibliotekt? Det gjorde man i hvert fald tirsdag aften, hvor biblioteket blandt andet markerede børnebøger med 50 år på bagen - her i blandt bogen "Silas og Den Sorte hoppe".

- Så spurgte bibliotekaren, om vi ikke kunne komme med en hest i den anledning. Og det gjorde vi så, fortæller Tina Mortensen, der er daglig leder af 4H-arbejdet.

Og derfor stillede folkene bag 4H med ikke blot én, men to ponyer, der fik mange klap og kram denne aften.

I kælderen var der højtlæsning af blandt andet bogen om lille Virgil, og på aktivitetsbordene kunne man arbejde med inspiration fra historierne om cykelmyggen.

Men der var masser af andre arrangementer i byen denne aften. Boksning, åben Loge, åben roklub, åbent hus hos marineforeningen og mange, mange flere.

Det var Lemvig Bibliotek der tog intiativet til den første Kulturnat i 2009, og det har siden været en årlig tilbagevendende begivenhed i efterårsferien.

Kultur - det kan man også vise om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.